Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Completades les obres de la Ruta Cicloturística dels Llacs, amb l'estrena del tram entre Cellers i Salàs de Pallars

Completades les obres de la Ruta Cicloturística dels Llacs, amb l'estrena del tram entre Cellers i Salàs de Pallars

L'actuació permet anar en bicicleta de la Pobla de Segur a Lleida, tot combinant el trajecte amb la línia de tren d'FGC en alguns punts

Un dels nous passos de la Ruta Ciclista dels Llacs, que connecta Lleida i la Pobla de Segur (Foto: Dep. Territori)
Un dels nous passos de la Ruta Ciclista dels Llacs, que connecta Lleida i la Pobla de Segur (Foto: Dep. Territori)
16/05/2024 19:50

El Departament de Territori de la Generalitat ha completat la construcció de la Ruta Cicloturística dels Llacs, que ofereix la possibilitat d'anar en bicicleta de la Pobla de Segur a Lleida, tot combinant aquesta opció amb la línia de tren d'FGC en alguns trams. Ara fa dos mesos ja es va obrir el recorregut de Balaguer a Sant Llorenç de Montgai (Noguera) i aquest dijous s'han acabat les obres de l'última part que hi havia pendent, la de Cellers a Salàs de Pallars. Aquestes dues actuacions han tingut un cost total de 2,6 milions d'euros i han comptat amb el cofinançament del Programa Operatiu FEDER.

Des del Govern han explicat que volen "desenvolupar una xarxa catalana de rutes cicloturístiques de llarg recorregut per promoure l’ús de la bicicleta de forma segura com a element turístic, esportiu i d’oci". Aquesta és, hi afegeixen, "una de les línies d’actuació de l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025".

La Ruta dels Llacs té una longitud de 107 quilòmetres i transcorre per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, en paral·lel a la línia de tren en molts moments. El primer tram, de 46,5 km, comença a Lleida, passa per Balaguer i arriba a Sant Llorenç de Montgai per camins naturals i vials que ressegueixen el curs del riu Segre.

El segon tram, de 27 km, que es pot fer en combinació amb el ferrocarril entre les estacions de Sant Llorenç de Montgai i Cellers-Llimiana. D’aquest punt neix el tercer tram, de 33,8 km, que és el que transcorre pel Pallars i finalitza a la Pobla de Segur.

Les parts de van de Lleida a Balaguer i de Salàs a la Pobla ja estaven en funcionament des del 2019 i ara s'hi han afegit les que faltaven. Territori ha fet l’adequació i millora de les estructures de la carretera C-13. S'ha fet com a complement a la configuració del nou itinerari pel marge dret de la Noguera Pallaresa entre els embassaments de Sant Antoni i Terradets. Aquesta part ja la va executar anteriorment pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb una inversió d'1,2 milions d'euros, dels quals 800.000 € provenien de la Generalitat.

Mostrar formulari de contacte