Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Completat el gruix de les obres d'eixamplament de la C-28 al vessant aranès de la Bonaigua

Completat el gruix de les obres d'eixamplament de la C-28 al vessant aranès de la Bonaigua

La reforma en un tram de 4 km, fins al límit amb el Pallars Sobirà, permet una connexió més còmoda amb la Val d'Aran. Ara es disposa d'una amplada de 3,5 metres a cada carril, mig metre de berma i una cuneta transitable
Visita d'obres a l'eixamplament de la C-28 entre el revolt de Tonhon i el límit amb el Pallars Sobirà (TES)
27/10/2020 18:40

El gruix de les obres de millora de la C-28 al port de la Bonaigua, al tram de 4 quilòmetres entre Vaquèira i el límit amb el Pallars Sobirà, ja estan pràcticament finalitzades i els vehicles ja circulen per l'ample de la carretera. Fins ara estava regulada la circulació amb semàfors a causa de les obres de condicionament i millora de la carretera.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat aquest dimarts l'obra, que ha suposat una inversió de prop de 7 milions d'euros. Falta per executar l'última capa de paviment, que està previst que es posi quan s'hagi acabat l'hivern. Aquests treballs, que afecten un tram d'uns 4 quilòmetres, han de permetre millorar la comoditat i la seguretat en la conducció, segons ha comentat Gavín. El Departament de Territori i Sostenibilitat va iniciar aquestes obres l'estiu del 2018

Els treballs han consistit principalment en l'eixamplament de la carretera, dels 5 o 6 metres d'ample que tenia fins a assolir una calçada de 7 metres, que permet tenir 3,5 metres d'amplada per cada carril de la circulació. També es compta amb mig metre de berma, per col·locar la barrera de seguretat, i una cuneta transitable d'1 metre d'amplada. L'actuació també ha inclòs la millora de la senyalització vertical i horitzontal, de les barreres de seguretat i dels elements de drenatge.

Accés al sector central de Baqueira Beret

Tot plegat permetrà millorar la connexió entre el Pallars Sobirà i l'Aran en un dels trams més complicats i sinuosos de la C-28. Una via utilitzada especialment a l'hivern per accedir al sector central de l'estació de Baqueira Beret, però també cada vegada més la resta de l'any, per l'augment del turisme interior. Gavín ha assegurat que el Govern "té una agenda permanent amb inversions per a la millora de les connexions entre la Val d'Aran i el Pallars Sobirà i dels accessos al Pirineu". El secretari general defensa que la crisi de la Covid-19 "no tan sols no aturarà aquesta agenda, sinó que ens farà prioritzar-la".

Aquesta obra s'afegeix a d'altres treballs de millora a la xarxa viària pirinenca duts a terme en darrers anys o bé en projecte. En el cas de la C-28, s'han executat obres de condicionament en diversos trams i també s'han instal·lat elements de protecció contra allaus.