Completat el treball sobre la memòria oral de la Seu
Estudiants de l'Institut Joan Brudieu han recollit els records de padrins de la ciutat La idea ha comptat amb la implicació de l'Ajuntament de la Seu, la Biblioteca de Sant Agustí, l'Arxiu Comarcal i RàdioSeu
La presentació de treballs de recerca de l'Institut Joan Brudieu ha inclòs enguany l'estudi sobre la memòria oral de la Seu d'Urgell. Un grup de sis estudiants, coordinades per la professora Anna Martí, han conversat amb vuit padrins i padrines de la ciutat per deixar testimoni dels seus records per a les futures generacions.
El projecte ha d'anar més enllà del treball acadèmic i compta amb la implicació de la regidoria de la Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu, la regidoria d'Ensenyament i Cultura, la Biblioteca de Sant Agustí, l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, el Servei Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya i RàdioSeu. Anna Martí destaca el fet que això ha donat lloc a una recerca "entranyable". Per això, no descarta que la idea es repeteixi en propers cursos.
A partir d'un qüestionari acurat, les alumnes han resumit la vida dels padrins i els seus records sobre l'evolució de la Seu. Les estudiants que han fet el treball són Míriam Alet, Laura Vilanova, Diana Sánchez, Maria Comes, Cristina Espugues i Alba Espuñes. Una de les autores en valora el coneixement que han adquirit sobre el passat de la ciutat.
La recerca ha inclòs també una anàlisi del projecte de la futura residència de gent gran, sobre el qual es reivindica la necessitat que es construeixi de manera immediata.
Els padrins que van participar en el projecte són Pep Vilarrubla, Ramon Argilés, Filibert Casafont, Pere Ramoneda, Gloria Ojeda, Teresa Fité, Carles Dalmau, Amadeu Martí i Antoni Sirvent.