Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís x La Seu demana un pacte de ciutat per al Sant Hospital

Compromís x La Seu demana un pacte de ciutat per al Sant Hospital

La nova plataforma reclama que es recuperi "diners i serveis perduts" per millorar la qualitat del centre Òscar Ordeig proposa que el Govern amortitzi el deute, millorar la situació dels treballadors i reactivar especialistes i freqüències
Compromís x La Seu - Sant Hospital
10/03/2015 10:15

Compromís x La Seu demana "un pacte de ciutat" per al Sant Hospital. La nova plataforma ciutadana va celebrar aquest cap de setmana passat un nou acte de debat sobre els reptes actuals de la capital urgellenca, en el qual va tractar un els eixos prioritaris del futur de la ciutat com és el servei sanitari.

L’acte va comptar amb la presència de l’exdirector del Servei Català de la Salut, Josep Maria Sabaté, que va fer una anàlisi de la situació de la sanitat catalana i va presentar propostes de millora per l’Hospital de la Seu.

Al finalitzar l’explicació de Sabaté, Òscar Ordeig, en nom de Compromís X La Seu, va mostrar el seu compromís en cercar un acord de ciutat entre tots el grups polítics i els sectors sanitaris més implicats en aquest assumpte, com ara treballadors, patronat i col•lectius socials, per aconseguir un nou acord amb la Generalitat de Catalunya.

Segons Ordeig, aquest pacte hauria de prioritzar "recuperar els 3 milions perduts del finançament per part del Departament de Salut en dos anys", amortitzar el deute de 10 milions d’€ de l’Hospital en dos anys des de la Generalitat, una gestió per part del Patronat (presidit per l'alcalde de la Seu) que "no provoqui més dèficit amb els recursos assignats els propers 5 anys", millorar la situació dels treballadors amb torns, plantilles suficients, recuperar especialistes i freqüències, obrir de nou la segona planta de llits, i cercar fórmules de col•laboració amb Andorra en matèria sanitària.

Òscar Ordeig va afirmar que “cal reivindicar una millora del finançament i dels serveis del nostre Hospital davant de la Generalitat". Un nou pacte, afirma, "que permeti garantir els drets dels ciutadans de la Seu i evitar desplaçament innecessaris”.

Mostrar formulari de contacte