Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu veu 'improvisació' en la gestió dels nous contenidors a la Seu

Compromís X La Seu veu 'improvisació' en la gestió dels nous contenidors a la Seu

Òscar Ordeig critica que s'instal·li recintes de resta més petits i amb dificultat per introduir bosses grans La Mancomunitat argumenta que la mesura permet incentivar la selecció dels residus i el reciclatge

Contenidors d'escombraries
Contenidors d'escombraries
22/04/2015 16:53

Compromís X La Seu considera que hi hagut una “la mala gestió i planificació” en els canvis de contenidors que s’ha realitzat a la ciutat de la Seu d’Urgell i a tots els municipis integrats en la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet. La renovació d'aquests elements ha suposat un cost de 460.000 euros. 

Al plenari municipal d'aquest dilluns passat, el portaveu del PSC-Progrés i cap de llista de CxLS, Òscar Ordeig, va reclamar "un aclariment de l'alcalde Batalla" per la "manca d´informació prèvia sobre aquesta substitució i la polèmica generada". Segons assegura Ordeig, els veïns critiquen el fet que s'instal·li "uns contenidors més petits, de qualitat molt més baixa que els anteriors i amb l'afegit de dificultar la introducció de bosses, en tenir una boca molt petita".

Des del consistori urgellenc i des de la Mancomunitat s'ha argumentat que amb aquest nou sistema es vol augmentar el reciclatge i disminuir la quantitat de rebuig, ja que als contenidors d'orgànic es dificulta la introducció de bosses de grans dimensions sense els residus separats. Tanmateix, el president de la Mancomunitat, Antoni Capdevila, ha explicat que s'han obert les tapes per evitar les molèsties als ciutadans i s'ha fet arribar una carta a tots els veïns en què es demana la col.laboració perquè els nous contenidors siguin un èxit.

Ordeig ha exigit que els responsables del canvi facilitin "explicacions a la ciutadania” i considera que “ara toca rectificar i escoltar l'opinió dels veïns afectats, cal que es posin en contacte amb el proveïdor i fer tot el que calgui per posar uns contenidors en millors condicions, sense assumir més costos".

Nous contenidors

En la carta de la Mancomunitat als veïns de la Seu s'especifica que el contenidor gris, que està destinat als residus no reciclables, ara té una boca petita "que compleix les normes de seguretat". L'objectiu és "impedir els accidents que hi ha hagut a causa dels intents d'accedir als contenidors vells", s'indica. Així mateix, s'assenyala que les noves boques dels contenidors tenen una sobretapa que es pot aixecar sense cap dificultat. En aquest sentit, es demana que es llencin les bosses dins del contenidor i no deixar-ne a terra.

Pel que fa als residus voluminosos que no entren al contenidor gris, s'ha de trucar al telèfon gratuït 900 70 10 46 per sol.licitar informació sobre el servei de recollida. Una altra mesura de seguretat que s'indica és que per evitar riscos d'atropellament, els contenidors de paper, vidre i envasos només tenen una boca al costat de la vorera.

Finalment, en relació amb les diferents fraccions de recollida selectiva, ara es troba un adhesiu diferent a cada contenidor, franja de color blau a la boca del contenidor de paper, groga a la d'envasos i verda a la del vidre.

Mostrar formulari de contacte