Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu vol que es reobri la llar d'infants La Grandalla

Compromís X La Seu vol que es reobri la llar d'infants La Grandalla

Òscar Ordeig sol.licita nous horaris i preus per al servei municipal i traslladar l'Escola d'Adults a l'edifici de Les Monges La nova plataforma recull signatures "en favor del canvi polític a la Seu"
Compromís X la Seu - Llar d'Infants Municipal La Grandalla
27/04/2015 13:37

Compromís X La Seu planteja com a proposta electoral reobrir la llar d'infants municipal La Grandalla, reduir les quotes del servei, modificar horaris i permetre que els infants s'hi puguin matricular a partir dels 4 mesos. La reobertura aniria acompanyada d’una taxa fixa de 100 euros per al servei de 8.45 h a 13 h i de 15 h a 17 h, i de 125 euros per a serveis especials de 8 a 8.45 h del matí i de 17 h a 18 h de la tarda.

La formació política indica que "després d’augmentar les quotes, l’actual equip de govern va decidir tancar la llar d'infants La Grandalla al•legant falta de demanda". Tot i això, des de Compromís es defensa "la necessitat de tenir un servei d'aquest tipus situat al centre històric de La Seu, conjuntament amb la llar d'infants Minairons, ubicada al Carrer Sant Ermengol, i amb preus i horaris més competitius".

El cap de llista de CxLS, Òscar Ordeig, veu necessari "un replantejament de l’organització i funcionament actual de les llars d’infants per adaptar-les a les necessitats reals de les famílies". Ordeig opina que també caldria revisar el sistema de beques que dóna suport als nuclis familiars amb dificultats, per així facilitar-ne l’accés.

Franja educativa de vital importància

Ordeig manifesta que "una quota inadequada, els horaris o el fet de no estar situada al centre, entre d’altres, fa disminuir any rere any la demanda de places de les llars d’infants municipals". Alhora, adverteix que el tancament d’equipaments públics de primera necessitat, com la llar d'infants municipal La Grandalla, "va en contra de l'interès de la majoria de les famílies de la ciutat i, a més, contribueix a accelerar l’abandonament del centre històric".

Compromís per la Seu ressalta que l’educació als centres per a infants de 0 a 3 anys és de vital importància per al seu desenvolupament integral i per a la conciliació de la vida laboral i familiar de les famílies. "Les decisions errònies dels últims anys afavoreixen els centres privats en detriment dels públics, ja que tenen uns horaris, uns preus i una ubicació més favorables", lamenta Ordeig.

Pel que fa a la ubicació de l'Escola d'Adults, que ha passat a ocupar les instal.lacions de l'antiga llar d'infants La Grandalla, la nova formació política aposta per traslladar-la de forma definitiva al centre cultural Les Monges, "amb una infraestructura adequada a les seves característiques".

Ordeig afegeix que “és una llàstima que s’hagi anat deteriorant la qualitat del servei de la llar d’infants amb decisions improvisades. Ens comprometem a reobrir la Grandalla si tenim responsabilitats de govern”.

Recollida de signatures

D'altra banda, Compromís x La Seu ha anunciat la posada en marxa d'una recollida de signatures "en favor del canvi polític a la Seu d´Urgell". La plataforma justifica aquesta acció perquè considera que “són molts els veïns i veïnes de la ciutat els que desitgen un canvi total en la política municipal" i perquè creuen que "s´ha tocat fons". El comunicat insta a "reaccionar davant la greu situació econòmica i social que l´actual equip de govern ha deixat”.

Òscar Ordeig assegurat que en els propers comicis municipals del 24 de maig “la Seu s’hi juga molt; seguir com ara o reaccionar a favor d'un major dinamisme econòmic i a favor d'una gestió més transparent".

Mostrar formulari de contacte