Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís x La Seu vol que les lleis urbanístiques 'es facin complir a tothom per igual'

Compromís x La Seu vol que les lleis urbanístiques 'es facin complir a tothom per igual'

Òscar Ordeig qüestiona la llicència per a la construcció del supermercat Mercadona També rebutja les modificacions fetes en l'obra d'uns nous habitatges a la Baixada del Molí
Mercadona - Obres
29/04/2015 16:06

Compromís x La Seu vol que "les lleis urbanístiques es facin complir a tothom per igual". De cara a les eleccions municipals, Òscar Ordeig ha assegurat que es compromet a posar "la transparència i l'honestedat per damunt de qualsevol interès privat, per legítim que sigui".

En un comunicat, Compromís x La Seu ha qüestionat la gestió urbanística dels darrers anys i, concretament, les llicències urbanístiques concedides per a la construcció del supermercat Mercadona i per a la promoció d’habitatges de la Baixada del Molí, al costat del Parc del Segre.

Pel que fa a Mercadona, Ordeig rebutja el fet que s’ha modificat "a tota velocitat" el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), que "no preveia en aquell indret un equipament comercial". Alhora, assegura que "s'utilitzarà terreny públic d'equipament com a pàrquing d'ús privat del Mercadona". D'altra banda, el polític urgellenc augura que "l’impacte de la instal•lació en el petit i mitjà comerç local pot arribar a ser molt negatiu" i que trencarà el model de ciutat amb petit comerç i "supermercats integrats en la trama urbana".

Quant a l'entorn del Parc del Segre, Compromís x La Seu opina que hi ha hagut una "modificació a mida del planejament urbanístic", per passar "dels 990m2 d’edificabilitat màxima prevista en el PGOU a 2.600m2 construïts" en un bloc que s'està edificant actualment. Sobre aquest punt, critiquen el fet que l’últim permís es va donar "en una comissió extraordinària, Dijous Sant a les 9 del matí".

Òscar Ordeig proposa que no hi hagi "ni un canvi més de planejament per a beneficiar un particular, transparència total en els procediments i articular un tipus de participació ciutadana en futures modificacions del PGOU", per "garantir un major encert en les decisions i al mateix temps una major transparència".

Mostrar formulari de contacte