Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís x La Seu vol suprimir societats municipals que considera 'opaques'

Compromís x La Seu vol suprimir societats municipals que considera 'opaques'

La plataforma ciutadana ha organitzat un col·loqui sobre transparència a l'administració local La professora de la UAB Marta Corcoy valora els avenços fets pels consistoris, però suggereix que es faciliti l'accés a la informació
Marta Corcoy i Òscar Ordeig
25/02/2015 11:07

La nova plataforma ciutadana Compromís x La Seu ha iniciat aquest dimarts el seu cicle de conferències temàtiques amb un col·loqui sobre transparència a l'ajuntament. A l'acte hi va intervenir l’especialista en avaluacions de transparència municipal Marta Corcoy, periodista, professora i membre del Laboratori de Comunicació Pública de la UAB.

Corcoy va reconèixer l’avanç cap una millor transparència els darrers anys, sobretot, arran de l’aplicació de la llei de transparència de 2013. Tanmateix, va recalcar la necessitat de cultivar i difondre les bones pràctiques en matèria de transparència municipal "com a dret de la ciutadania i exercici de la democràcia".

La professora va afirmar que "no existeix una clara relació entre una major transparència i el color polític". El factor determinant, afirma Corcoy, és "la sensibilitat i determinació dels responsables dels consistoris, generalment des de les alcaldies". Això passa no només facilitar la informació sobre les decisions preses sinó també oferir-la de forma gràfica i entenedora pel conjunt de la ciutadania.

El debat va ser conduït per Òscar Ordeig, que va defensar la necessitat d’estendre la transparència també als diferents organismes vinculats a la gestió municipal. En aquest sentit, el portaveu de Progrés i diputat al Parlament va afirmar que “cal un canvi per garantir que la informació sigui clara i entenedora" i que "les factures no es poden amagar mitjançant societats opaques al marge del control exigit a les institucions públiques".

Sobre aquest punt, Compromís X La Seu va anunciar que es compromet a "liquidar aquestes societats i a fer públiques totes les factures”.

Mostrar formulari de contacte