Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís aposta perquè l'Estat i la Generalitat assumeixin al 50% el cost de la residència de gent gran a la Seu

Compromís aposta perquè l'Estat i la Generalitat assumeixin al 50% el cost de la residència de gent gran a la Seu

Joan Barrera ha demanat al Govern central incloure 3 milions d’euros als Pressupostos Generals 2023 i sol·licitarà el mateix a l'executiu català quan presenti els seus comptes

Joan Barrera, portaveu de Compromís, amb José Zaragoza, Meritxell Batet i Montse Mínguez (Foto: Compromís X La Seu)
Joan Barrera, portaveu de Compromís, amb José Zaragoza, Meritxell Batet i Montse Mínguez (Foto: Compromís X La Seu)
23/11/2022 14:55

El portaveu de Compromís X La Seu, Joan Barrera, s’ha reunit aquest dimecres al Congrés dels Diputats, a Madrid, amb la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, i la responsable de pressupostos del grup parlamentari del PSOE, la diputada Montse Mínguez, per demanar que es destini una partida de 3 milions d’euros als Pressupostos Generals de l’Estat 2023 per a la construcció del nou equipament residencial de la Gent Gran de la Seu d'Urgell. Després de la trobada, Barrera ha celebrat la predisposició del Grup Socialista al Congrés per incloure els diners als comptes estatals.

Barrera ha subratllat que Compromís X La Seu reclama "des de fa molts anys" la construcció d’una nova residència per a la gent gran, amb "un edifici de nova planta, modern, amb llum i espais enjardinats". I hi ha afegit que "és una necessitat absoluta i ha de ser una de les prioritats en un futur immediat".

El conjunt residencial tindria un cost aproximat d’uns 6 milions d’euros, dels quals 3 milions els hauria d'aportar el Govern Central i la resta la Generalitat, per la qual cosa caldria incloure'ls també als nous pressupostos catalans del 2023. Barrera especifica que "amb la confirmació del finançament s'hauria de promoure durant l’any 2023 la redacció del projecte i la construcció de l'equipament".

Pel portaveu de Compromís, "cal fer totes les accions per portar a bon terme el projecte". Barrera creu que "quan tots treballem per un mateix objectiu, la ciutat hi surt guanyant", per la qual cosa ha convidat "els companys d’ERC" a "seguir treballant plegats per aconseguir el mateix als pressupostos de la Generalitat".

Sobre aquesta recerca de suports de les administracions superiors, aquest dimarts mateix el senador del grup d'ERC-EH Bildu Miquel Caminal ha anunciat que, a l'actual negociació per aprovar els pressupostos de l'Estat 2023, hi ha afegit mitjançant una esmena la condició que el Govern espanyol contribueixi a la construcció del futur conjunt residencial per a gent gran previst a l'Horta del Valira.

Mostrar formulari de contacte