Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís celebra l'inici de les emissions en línia dels plens del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Compromís celebra l'inici de les emissions en línia dels plens del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

La sessió d'aquest mes és la primera que s'ha pogut seguir per YouTube. El grup comarcal demana que es mantingui aquesta mesura quan es recuperin els plenaris presencials i que se'n faciliti la consulta per internet

Ple telemàtic del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Ple telemàtic del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
27/04/2021 12:30

Compromís X Pirineu ha celebrat el fet que els plens ordinaris del Consell Comarcal de l'Alt Urgell s'hagin començat a emetre per internet. La sessió plenària d'aquest mes, que es va dur a terme el dia 15 passat, va ser la primera que es va poder seguir en directe pel canal de YouTube de la institució, des d'on es pot recuperar.

Compromís ha recordat que el novembre de 2019 va presentar una moció en què demanava que es fes la gravació dels plens i la publicació de les actes en la pàgina web del Consell Comarcal, per facilitar-ne l'accés i consulta a la població. Ara, el grup comarcal s'ha felicitat pel fet que s'hagi iniciat aquestes emissions, si bé demana que es mantinguin quan els plens tornin a ser presencials i que també es pengin al portal web del Consell.

A la moció presentada ara fa un any mig es demanava iniciar "de manera immediata" els treballs tècnics necessaris per poder començar l’emissió en “streaming” dels plenaris del Consell Comarcal a través de YouTube, com també que al web del Consell s'hi inclogués un apartat dedicat als plenaris, amb les gravacions i les actes. Finalment, el grup de l'oposició també plantejava que es proposés l'emissió per Pirineus TV als propietaris d'aquest canal, la Cadena Pirenaica de Radio i Televisió. El conseller Toni Mas va justificar la petició en considerar que "cal que l’administració es posi al dia i aprofiti allò que li ofereixen les noves tecnologies de la comunicació i la informació per millorar en transparència i proximitat a la ciutadania".

Abans de la pandèmia, per veure el desenvolupament d’un ple comarcal -que en condicions normals és obert al públic- només hi havia l'opció d'assistir presencialment a la sala d'actes del Consell, al passeig Joan Brudieu de la Seu. Això, segons Compromís, dificulta que el segueixen els habitants de la resta de la comarca, sobretot dels nuclis més allunyats de la capital comarcal. A més a més, des de l'inici de la pandèmia, bona part dels plens s'han fet per via telemàtica i només podien veure'l els mateixos consellers que hi prenen part.

Al plenari d'aquest mes, la portaveu de Compromís X Pirineu, Carlota Valls, va agrair el fet que s'hagi iniciat l'emissió d'aquestes sessions a YouTube. Tot i això, Valls va demanar que se'n millori la difusió, perquè considera que actualment "accedir a les actes dels plens continua sent confús per la ciutadania, ja que requereix un procediment de set passes fins arribar-hi des de la pàgina web del Consell". La també regidora de la Seu creu que el procediment "no és gens intuïtiu si no hi estàs familiaritzat amb el funcionament intern de la institució", i conclou que cal "eradicar certes pràctiques i inèrcies molt arrelades en el Consell Comarcal, que perjudiquen la imatge pública de la institució i impedeixen una gestió transparent i propera”.

Mostrar formulari de contacte