Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís demana que es restableixi la tanca a l'entorn de la Baixada del Molí

Compromís demana que es restableixi la tanca a l'entorn de la Baixada del Molí

Òscar Ordeig considera que l'Ajuntament renuncia a terreny del Parc del Segre i reclama una reunió urgent de la Junta de Portaveus. L'equip de govern recorda que les obres es corresponen amb el projecte aprovat en junta municipal el 2013, sense el rebuig del PSC-Progrés

17/06/2015 17:10

Compromís x La Seu ha demanat que es restableixi la tanca perimetral del Parc del Segre en el tram de la Baixada del Molí on estan construint vuit noves cases unifamiliars. El primer grup de l'oposició considera que amb les actuals obres el consistori "renuncia al terreny del Parc, que és patrimoni de tots els ciutadans de la Seu, com ja va fer al vendre 12m2 de la plaça del Molí quan la promotora ja els havia ocupat il•legalment".

Segons el portaveu de CxLS, Òscar Ordeig, l'equip de govern "ha aprofitat el buit entre el Ple de Constitució de l’ajuntament i el ple del cartipàs per promoure aquesta actuació en contra de l’interès col•lectiu, ja que actualment no hi ha ni Comissió de Govern ni Comissions Informatives on els grups municipals puguin expressar la seva opinió". Ordeig hi afegeix que "ara més que mai és fonamental la defensa del bé comú".

Compromís opina que "no és bo estrenar el mandat amb una acció contra el Parc més estimat pels urgellencs aprofitant l’interregne abans del primer plenari del nou ajuntament". En aquest sentit, demanen "la suspensió immediata de les obres de demolició de la tanca perimetral del Parc i la convocatòria urgent d’una Junta de Portaveus".

Resposta de l'equip de govern

L'equip de govern ha rebutjat les acusacions de Compromís per la Seu i ha recordat que aquestes obres "s’estan executant segons el projecte aprovat en Junta de Govern Local, en data 28/03/2013, amb vot favorable de tots els membres presents amb veu i vot, sense cap paraula d’oposició per part dels membre de la junta que només tenen veu". En aquest sentit, el consistori remarca que en el seu moment "el representant del PSC-Progrés no va manifestar cap inconvenient al projecte".

L’expedient va quedar aprovat definitivament el 27 de març de 2014, "després del pertinent període d’exposició pública en què no es va presentar cap al·legació". El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, ha detallat que l'obra consisteix en la urbanització d’un vial públic que doni continuïtat al camí de Sota Palau i que connecti amb el Cinyell Verd. El juliol del 2011, anys abans de fer aquesta obra, "es va signar un conveni entre l’Ajuntament i l’interessat que ja preveia que l’obertura del vial es realitzaria amb la mínima afectació al Parc del Segre i la propietat es va mostrar d’acord en cedir més metres dels que estipulava el Pla General d’Ordenació Urbana (aprovat el 2002)", hi afegeix. El PGOU obligava a la propietat a cedir només 12,50 m2, i aquest conveni va estipular que en cediria 46,29 m2 més, per tenir el menor impacte possible al Parc.

L'equip de govern també subratlla que "tot i que el conveni preveia un vial de 4 metres d’amplada, finalment s’ha decidit realitzar-lo de 3,5 metres d’amplada, guanyant tot aquest espai el Parc del Segre". El Pla General reflecteix que el lloc on se situarà la tanca, un cop urbanitzat el vial, "és el lloc que li correspon ocupar". I és que des de l'Ajuntament recorden que "durant 13 anys aquesta tanca ha estat col·locada en un espai que no li pertocava". La tanca perimetral del Parc del Segre s’ha retirat temporalment per tal d’urbanitzar el vial públic, obra que, segons la llei, ha de realitzar l’empresa promotora. La retirada de la tanca s’ha fet seguint les indicacions del tècnics municipals i ja estava prevista en el projecte, "que no està fent res més que seguir el procés aprovat", hi afegeixen.

El comunicat finalitza matisant que "en contra del que afirma Compromís, no s’ha aprofitat en cap cas cap buit temporal de poder ja que les obres estan seguint el curs previst del projecte aprovat definitivament el març de 2014". L’equip de govern "lamenta profundament que el grup de Compromís iniciï la legislatura amb el mateix tarannà que va acabar l’anterior: usant la demagògia i faltant persistentment a la veritat per confondre la ciutadania".

Compromís nega les afirmacions de CiU

Pel que fa a l'aprovació del projecte, Compromís ha afirmat a través de les xarxes socials que cap dels membres de Progrés hi va votar a favor, ja que no hi van poder assistir, en convocar-se en plena Setmana Santa. "Hem estat coherents en tot moment i hem votat en contra de modificacions de pla general, convenis urbanístics i les moltes votacions que hi ha hagut sobre el tema", ha assegurat Ordeig.

Mostrar formulari de contacte