Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís demana una bateria de millores a les places Joan Sansa i Camp del Codina

Compromís demana una bateria de millores a les places Joan Sansa i Camp del Codina

El grup municipal ha exposat al ple les queixes en aspectes com ara manteniment de la via, casos de vandalisme i 'botellon'. L'equip de govern ultima un pla per garantir-hi la convivència, amb la implicació de Policia, veïns i diverses àrees del consistori
Ple de l'Ajuntament de la Seu
14/03/2018 18:35

El grup municipal de Compromís X La Seu ha presentat al darrer ple municipal, aquest dilluns passat, una interpel·lació en què demana una bateria de mesures "per pal·liar els problemes de la plaça del Camp del Codina i de la plaça de Joan Sansa". Segons el primer grup de l'oposició, els veïns els han manifestat "la seva preocupació sobre la neteja, el vandalisme i els actes incívics que hi està havent a ambdues places". Des de l'equip de govern asseguren que ja

En el cas de la plaça de Joan Sansa, en la qual es va estrenar finalment l'espai públic l'any passat, Compromís assegura que han rebut queixes pel que fa a "manca de manteniment a la via pública (neteja, fluorescents fosos), vandalisme (pintades a les façanes, als pilars dels edificis i als jocs dels nens, i maquinetes d’afaitar tirades al sorrals), problemes amb els excrements dels gossos, i la necessitat del reforç de controls per part de la policia municipal".

Pel que fa al Camp del Codina, el regidor Toni Nadal va apuntar com a problemàtiques específiques que hi ha "un greu problema amb el túnel, on s’ha donat el cas que hi ha veïns que no poden entrar a casa seva perquè hi ha persones assegudes davant del portal, no els deixen entrar i els hi destrossen". Compromís també en denuncia "la realització habitual de botellon". Nadal va recorda que "aquestes dues places són força cèntriques i molt grans, i el volum de ciutadans que hi viuen és molt elevat; per tant, són llocs on hi hauria d’haver un control més periòdic i exhaustiu de la via pública".

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, creu que cal "una bateria urgent de mesures com ara augmentar la neteja i les rondes de la policia municipal, fer el manteniment quan toca i fer un seguiment constant d’aquests llocs". Aquestes mesures, hi afegeix Ordeig, "cal que es coordinin i es consensuïn amb els veïns afectats" de cara a "millorar la qualitat de vida".

Reunions amb els veïns i millora de la il·luminació

Des de l'equip de govern, el portaveu del PDeCAT i tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, va explicar al ple que darrerament s'ha dut a terme una reunió amb els veïns en la qual es va acordar "crear una comissió de seguiment, de caràcter tècnic i no pas polític i coordinada per l’inspector de la Policia Municipal". El grup compta amb representants de tots els blocs de pisos de la zona i també dels comerços que hi estan instal·lats.

Fierro va detallar que, paral·lelament, s'han fet diverses reunions internes per part de l'Ajuntament amb les àrees de l'Ajuntament implicades en aquesta qüestió, com son la mateixa Policia, neteja, l'oficina tècnica, Joventut, Infància, Ensenyament, Esports, Cultura, Festes. L'objectiu, segons el tinent d'alcalde, és buscar conjuntament solucions a aquestes problemàtiques, apel·lant directament a la gent que les causa, i "buscar mecanismes transversals que permetin fer accions perquè en aquesta plaça es creï un model de dinamització que sigui també exportable a d'altres espais com és la plaça de Joan Sansa".

L'equip de govern també ha detallat que, precisament al mateix ple, una de les modificacions de crèdit que s'ha aprovat és per dur a terme aquest nou pla de civisme a la plaça del Camp del Codina, amb la participació activa de l'Àrea de Joventut, el servei de neteja, la Policia Municipal i les direccions dels centes educatius de la zona (Institut Joan Brudieu i Col·legi La Salle). Després que les anteriors mesures han tingut una eficiència "limitada", s'espera que aquest nou pla conjunt de més gran abast "funcionarà" de cara a frenar l'incivisme.

Pel que fa a la plaça de Joan Sansa, Jesús Fierro va informar que ja s'ha fet reunions amb el nou president de l'associació de veïns -que va ser present al ple- i amb dos representants més dels residents. Les principals demandes que van fer arribar al consistori, detalla, han estat la detecció d'un cas de filtracions, que ja s'ha notificat a companyia asseguradora, i els fluorescents fosos. Sobre aquest darrer punt, s'ha fet una nova prova d'il·luminació al passeig de Pasqual Ingla i del carrer de Llorenç Tomàs i Costa per millorar la il·luminació de l'entorn de la plaça i canvia les llumeneres. Quant fa a la vigilància, es va detallar que s'està en contacte permanent amb la Policia i Fierro creu que, després dels problemes detectats amb l'estrena de la plaça, "s'ha millorat moltíssim i, sense ser una situació perfecta, sí que s'intenta seguir millorant".

L'inici de l'ànalisi dels excrements de gos, a punt

Finalment, des del consistori també hi van afegir la informació que aquest dilluns mateix ja ha arribat l’informe encarregat a la Universitat de Girona (UdG) que confirma que l’empresa que ha guanyat el concurs per analitzar l’ADN de les caques de gos ja hi pot donar resposta". Això significa que ja està tot a punt per començar a fer aquestes analítiques de cara a poder detectar els propietaris que no recullen de la via pública els excrements de les seves respectives mascotes.

Mostrar formulari de contacte