Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís proposa assolir en tres anys l'accessibilitat a carrers, places i espais públics de la Seu

Compromís proposa assolir en tres anys l'accessibilitat a carrers, places i espais públics de la Seu

El grup municipal planteja millores en el pas pel nucli urbà de persones amb mobilitat reduïda. La moció també advoca per millorar el civisme dels conductors
Vorera a la cantonada dels carrers de l'Orri i del Bisbe Guitart
10/10/2016 10:40

El grup municipal de Compromís x La Seu presentarà en el ple municipal d'aquest dilluns una moció amb la qual proposa una millora de l’accessibilitat dels carrers, espais i instal·lacions públiques de la ciutat per adaptar-los a les persones amb mobilitat reduïda. Aquesta millorar hauria de venir precedida d’un informe dels tècnics municipals de l’Ajuntament, tot avaluant les necessitats d’adaptació de l’accessibilitat que encara manquen al municipi.

Compromís proposa crear un calendari perquè, en un màxim de 3 anys, es realitzin les obres recomanades per l’informe tècnic encomanat, i que per al 2017 ja es prioritzi l’accés a les oficines de RàdioSeu, que ara mateix no tenen una accessibilitat adequada per a persones amb mobilitat reduïda. L’accessibilitat de tots els carrers, places i instal·lacions municipals, assenyalen, és una prioritat, ja que l'ordenament jurídic vigent estableix que "els ajuntaments han de preveure plans municipals d’actuació, per tal d’adaptar les vies públiques, parcs i jardins a les normes aprovades amb caràcter general, i estan obligats a destinar un percentatge del seu pressupost a les finalitats que preveu aquest article”. Alhora, recorden que l'article 49 de la Constitució preveu que “els poders públics realitzaran una política de previsió, tractament, rehabilitació i integració dels discapacitats físics […] per gaudir dels drets que aquesta Constitució atorga a tots el ciutadans”.

Segons el regidor Joan Barrera, des de l’Ajuntament de La Seu "s’han fet diversos esforços en aquesta direcció, ja fos al començament dels anys 90 o bé els darrers 5 anys", però apunten que "encara avui cal un esforç complementari per garantir la plena mobilitat en tots els indrets de la ciutat i dependències municipals". Barrera creu l'accés a RàdioSeu ha de ser prioritari per a l'any vinent, i que cal "fer que la Seu sigui una ciutat de tots i totes, amb igualtat per a tots els ciutadans i ciutadanes que recorren els seus carrers a diari”.

Mostrar formulari de contacte