Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís proposa destinar a ajudes al lloguer l'aportació de la Diputació a l'Ajuntament de la Seu

Compromís proposa destinar a ajudes al lloguer l'aportació de la Diputació a l'Ajuntament de la Seu

L'ens provincial ha anunciat que destina al consistori urgellenc 175.000 euros per a lliure disposició per fer front a la crisi de la COVID-19. El grup municipal vincula a una "manca de política d'habitatge social" l'ocupació de vivendes
Ajuntament de la Seu d'Urgell
24/04/2020 11:30

El grup municipal de Compromís X La Seu ha proposat que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell destini a ajudes al lloguer els més de 175.000 euros que la Diputació de Lleida ha anunciat que trametrà al consistori urgellenc, en el marc de la línia extraordinària d'ajuts per a lliure disposició que l'organisme provincial ha aprovat per facilitar les necessitats immediates d'ens locals d'arreu de la demarcació.

Compromís considera que "en aquests moments de crisi econòmica, derivada de la pandèmia pel COVID19", molts veïns de la ciutat "es troben amb dificultats per pagar el lloguer" i que "l’Ajuntament ha d’actuar per garantir el dret a l’habitatge digne". En el comunicat hi afirmen que "els darrers 16 anys de governs de Convergència i ERC, no s’ha construït ni un sol habitatge protegit, ni per a joves ni per a famílies en situació vulnerable", i conclouen que "la política d'habitatge social ha estat erràtica i gairebé inexistent". El primer grup de l'oposició hi afegeix que "per aquest motiu, ara l’Ajuntament no disposa d’un Parc d’Habitatge Públic per a joves i famílies que, en el context de crisi actual, serviria per donar resposta a la necessitat de veïns i veïnes de la Seu".

La formació encapçalada per Òscar Ordeig, finalment, assenyala que veu "amb preocupació la nova ocupació d’una casa a la ciutat, que se suma a altres ja existents a la plaça d'Europa i al casc antic". Sobre aquest punt, demanen a l’equip de govern "que actuï perquè no sigui necessari que més gent hagi d’ocupar habitatges", un fet que consideren que es produeix "per necessitat".

Mostrar formulari de contacte