Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís proposa mesures per destinar els pisos buits dels bancs a lloguer social

Compromís proposa mesures per destinar els pisos buits dels bancs a lloguer social

El grup municipal planteja una moció per demanar a les entitats bancàries i a la SAREB que facilitin els habitatges que no estan ocupats. Òscar Ordeig també insta a estudiar la compra d’alguns d’aquests pisos i imposar sancions en casos de desocupació permanent
Pisos a l'Horta del Valira
06/11/2015 12:40

Compromís X La Seu presentarà al proper ple municipal, que tindrà lloc dimecres vinent, un moció en què plantejarà un acord per establir urgentment mecanismes de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament urgellenc per tal que les entitats bancàries i la SAREB (ens participat amb un 45% de capital públic) facilitin per a lloguer social els pisos buits que són de la seva propietat. El text també proposa estudiar la possibilitat de fer ús de les opcions de compra, amb suport de la Generalitat, dels habitatges desocupats d’aquestes mateixes entitats per dedicar-los llogar-los directament des de l’administració pública.

A més, el grup municipal avança en un comunicat de premsa que recordarà durant el plenari el consens al qual es va arribar el passat 17 de febrer de 2014, quan es va aprovar, entre d’altres qüestions, instruir procediments administratius en els casos de desocupació permanent de pisos i iniciar els procediments sancionadors que preveu la llei 18/2007. En aquest sentit, Compromís indica que fins a data d’avui "no s’ha concretat cap resultat satisfactori".

El portaveu del grup municipal, Òscar Ordeig, remarca que “s’ha d’agrair la feina que realitzen a la Seu les entitats i associacions del tercer sector, que treballen per ajudar les persones que es troben en risc d’exclusió social i amb problemes de desnonaments o per accedir a un habitatge", fent esment especial a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.