Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís proposa que les línies de bus de Barcelona i Lleida a Andorra facin parada a la Seu

Compromís proposa que les línies de bus de Barcelona i Lleida a Andorra facin parada a la Seu

El grup municipal també demana reforçar el servei a les hores de més ocupació i que les places s'ocupin per ordre d'arribada i no segons el tipus de bitllet. La moció es debatrà al plenari de dilluns vinent
Estació d'autobusos de la Seu
08/03/2018 18:13

El grup municipal de Compromís x la Seu presentarà al proper ple municipal, dilluns vinent, una proposta per sol·licitar a la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya que faci les gestions administratives oportunes amb el Govern d'Andorra per tal que les línies de transport públic d’autobús entre Andorra i Barcelona o Lleida puguin fer parada a la Seu d’Urgell. Segons Compromís, "aquest fet suposaria un augment important de les freqüències, una disminució del preu del bitllet i una major eficiència dels recursos públics d’ambdós territoris".

A la moció també es proposa demanar a l'empresa ALSA que reforci el transport públic directe que connecta Barcelona i Lleida amb la Seu d’Urgell els divendres a la tarda dels mesos d’hivern. La petició consisteix a habilitar un altre autobús directe per a aquells trajectes que tinguin major ocupació, com també sol·licitar a la concessionària "que no es discrimini les persones que compren la targeta de 5 o 10 viatges i que es pugui pujar a l’autobús per ordre d’arribada, i no pel tipus de bitllet que es compra". El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, recorda que "un servei de transport públic de qualitat és de vital importància per facilitar la mobilitat i progrés de qualsevol territori, sobretot d’aquelles zones més allunyades de les grans capitals, com són el Pirineu i la Seu d’Urgell". 

A la Seu, ALSA té la concessió de les principals línies de transport públic que connecten amb la Seu d’Urgell, entre les quals destaquen les de Barcelona, Lleida i Puigcerdà, entre d’altres. Les darreres setmanes, apunta el grup municipal, "s’han rebut nombroses queixes per la falta de freqüències, trajectes, preus i altres aspectes que afecten el transport públic d’autobús i per la falta d’alternatives de mobilitat". També s’ha iniciat una recollida de signatures per tal de millorar aquest servei.

Des de Compromís x la Seu han agraït "els escrits, propostes i mobilitzacions dels veïns de la ciutat per tal de millorar aquest servei públic essencial pel nostre territori". Algunes de les queixes que han arribat és pel fet que en certs viatges amb alta ocupació no hi ha prou places disponibles als autobusos. Aquest fet passa, sobretot, els divendres a la tarda dels mesos d’hivern ja que coincideixen les persones que estudien o treballen a Barcelona i les persones que pugen a esquiar o a passar el cap de setmana al Pirineu. D’altres horaris i trajectes a Lleida també es troben amb aquesta situació.

Tanmateix, Compromís considera "un greuge que les persones que compren la targeta de 5 o 10 viatges no puguin pujar a l’autobús fins que ho han fet tots els usuaris que compren el bitllet senzill" i que, a més a més, "es quedin de vegades sense plaça a l’autobús quan hi ha molta demanda". Un fet que veuen "contradictori amb la necessitat de premiar i facilitar el transport públic a les persones que més l’utilitzen i que són més previsores en la compra dels bitllets". Òscar Ordeig, conclou que “cal un replantejament integral del transport públic d’autobús des de la Seu a les grans capitals" i que "cal millorar freqüències, la durada, els trajectes i els preus dels bitllets”.

Mostrar formulari de contacte