Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís proposa revisar la seguretat dels passos de vianants a la Seu

Compromís proposa revisar la seguretat dels passos de vianants a la Seu

El grup municipal planteja en una moció millorar-ne la visibilitat, la velocitat, la il·luminació o la senyalització, entre d’altres. També insta a dur a terme una campanya de prevenció d'atropellaments
Pas de vianants a la Seu (Foto: CXLS)
14/05/2018 13:35

Compromís X La Seu proposarà aquest dilluns en el ple municipal revisar la seguretat dels passos zebra a la ciutat i dur a terme accions concretes per millorar-ne la visibilitat, la velocitat de pas, la il·luminació o la senyalització, entre d'altres. Així mateix, el grup municipal sol·licita dur a terme una campanya de prevenció d'atropellaments i de seguretat viària per a vianants i ciclistes.

Compromís fa la proposta després de la revisió de l'ordenança municipal de circulació de la Seu d’Urgell, que regula el trànsit, l'estacionament i les seves sancions. El partit urgellenc assenyala que existeix "una sèrie d’incompliments referents a la millora de la seguretat viària". L'ordenança va ser aprovada inicialment el 6 de març del 1995 i s'ha modificat en dues ocasions, el 14 de febrer de 2005 i l’11 de febrer de 2013.

En aquest sentit, Compromís recorda que ha instat "reiteradament" a fer una revisió de diferents punts viaris conflictiu de la ciutat i insisteix que "en alguns passos de vianants és urgent eliminar obstacles i elements que en dificulten la visibilitat, especialment a les persones que volen creuar-lo". A més, subratlla que ha demanat en diverses ocasions fer una anàlisi dels punts de concentració d’accidents i incidències per concretar accions de millora que solucionin els problemes actuals. Finalment, la moció especifica que "cal fer un esforç de comunicació i formació potenciant una campanya de prevenció d’atropellaments i de seguretat viària per a vianants i ciclistes".

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, afirma que "s'ha de revisar l’ordenança per millorar la seguretat dels passos de vianants i així evitar nous accidents, que podrien ser evitables".

Mostrar formulari de contacte