Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís proposa una línia extraordinària de subvencions per a l'hostaleria de la Seu

Compromís proposa una línia extraordinària de subvencions per a l'hostaleria de la Seu

El grup municipal planteja l'aprovació "urgent" d'ajuts de fins a 3.000 euros. Ho consideren necessari arran del tancament de locals de les darreres setmanes, en el marc de les mesures per reduir l'expansió de la COVID-19

Centre històric de la Seu d'Urgell
Centre històric de la Seu d'Urgell
26/11/2020 16:50

Compromís X La Seu ha proposat impulsar una línia extraordinària de subvencions per al sector de l’hostaleria, de fins a 3.000 euros per establiment. El grup municipal ho justifica en considerar que "el sector de l’hostaleria, molt afectat per la crisi de la COVID-19, ha vist com havia de tancar novament del 17 d’octubre al 22 de novembre", arran de l'augment de contagis de coronavirus que hi ha hagut a Catalunya.

En un comunicat, Compromís ha reiterat que considera "molt estrictes" les mesures dutes a terme per la Generalitat les darreres setmanes per reduir l'expansió de la COVID-19 i recorda que el nou estat d’alarma, decretat a tot l'Estat espanyol, "limita el lliure moviment de les persones". Pel que fa a l'hostaleria, afirmen que el nou tancament dels interiors i exteriors dels locals vigent fins aquest diumenge passat "ha generat unes pèrdues econòmiques que se sumen al tancament durant el mes de març i a les restriccions d’aforament que han limitat la seva facturació", i que això "ha posat al sector de l’hostaleria contra les cordes". Per això, veuen necessari "que les administracions públiques donin un cop de mà als autònoms i empreses que s’han vist afectades".

L’Ajuntament de la Seu ja va acordar al plenari d'aquest mes la gratuïtat de la taxa de via pública per a terrasses de bars i restaurants. De la seva part, la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet també farà la devolució de la taxa d’escombraries durant el període de tancament total: del 14 de març al 10 de maig i del 17 d’octubre al 22 de novembre. Compromís creu, però, que això "encara és insuficient" i proposa aquesta nova línia de subvencions.

El portaveu de la formació, Òscar Ordeig, recorda que "no s’han exhaurit les línies de subvenció que l’Ajuntament ha ofert fins ara" i creu que "en aquests circumstàncies, l’administració pública més propera als ciutadans ha d’ajudar més que mai al teixit econòmic i empresarial de la Seu, tan castigat econòmicament per la crisi de la COVID-19". Ordeig hi afegeix que la mesura que proposen s'hauria d'aprovar "amb caràcter d’urgència".

Mostrar formulari de contacte