Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís reclama la revisió de les boques d'aigua de la Seu i Castellciutat

Compromís reclama la revisió de les boques d'aigua de la Seu i Castellciutat

El grup municipal afirma que aquests hidrants "no es revisen des de fa anys" i demana acordar-ne un pla de manteniment. En aquests casos, l'Ajuntament ha de sol·licitar als Bombers que facin la inspecció
Boca d'aigua enfront del Parador de la Seu (Foto: Compromís X La Seu)
23/09/2019 18:05

Compromís X La Seu ha reclamat aquest dilluns que l'Ajuntament demani als Bombers de la Generalitat la revisió de les boques d'aigua de la Seu d'Urgell i de Castellciutat. El grup municipal afirma que aquestes instal·lacions "no es revisen des de fa anys, amb el perill que comporta que en el moment d’una possible necessitat, no funcioni posant en perill la seguretat ciutadana".

En un comunicat, Compromís ha manifestat que veu necessari "abordar la situació en què es troben les preses d’aigua de la ciutat per fer una profunda revisió i comprovar el correcte funcionament d’aquests hidrants". I hi afegeixen que "quan el col·lectiu de bombers hagi donat el vistiplau a l’estat dels hidrants, se n’hauria d’acordar un pla de manteniment per evitar que novament caigui en l’oblit amb els riscos que això comporta".

El portaveu de la formació, Òscar Ordeig, ha declarat que “un dels aspectes més importants és de la seguretat ciutadana" i creu que "això s’està posant en risc amb la manca de manteniment d’aquests hidrants que ningú revisa des de fa massa temps”. Ordeig hi afegeix que demanen al nou equip de govern "que siguin més rigorosos i tinguin present que, sobretot en aquests temes. cal treballar en la prevenció”.

Des de Compromís detallen que "si les mesures prevenció d’incendis no són suficients i es declara un incendi que no és apagat a temps, o l’incendi es detecta massa tard com per apagar-lo amb els mitjans d’extinció disponibles, són necessaris mitjans més potents per extingir el foc, que és quan han d’intervenir els bombers". No obstant això, recorden, "l’aigua d’un camió de bombers pot acabar-se en minuts" i "en cas que l’incendi no s’hagi apagat quan el camió de bombers s’hagi quedat sense aigua, són necessàries les boques d’incendis per garantir, el subministrament d’aigua". Els hidrants faciliten la pressió i el cabal suficient perquè els Bombers puguin ser abastits quan ho necessiten, perquè estan connectats a la xarxa de proveïment d’aigua.

L'equip de govern estudia la petició

Des de l'equip de govern, aquest dilluns han explicat que ja estan recopilant informació sobre la xarxa de boques d'aigua del municipi i que les properes hores tenen previst explicar quin és l'estat actual d'aquests sistemes, com també quines gestions duran a terme si és necessari.

Mostrar formulari de contacte