Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu reclama mesures urgents per pal·liar els efectes de la processionària

Compromís X La Seu reclama mesures urgents per pal·liar els efectes de la processionària

El grup municipal denuncia "inacció" de les administracions públiques i demana una planificació a curt i mitjà termini per aconseguir erradicar aquesta plaga dels boscos del Pirineu
Processionària del pi (Foto: Compromís X La Seu)
11/05/2018 12:15

Compromís X La Seu reclamarà en el pròxim ple municipal mesures urgents per pal·liar els efectes de la processionària als boscos de la Seu i el Pirineu. El grup municipal demana una planificació a curt i mitjà termini per aconseguir erradicar la plaga totalment i denuncia "inacció" de les administracions públiques envers la proliferació d'aquest insecte a les zones forestals.

Compromís creu que la situació actual dels boscos del territori és "d’extrema gravetat" i considera que la Generalitat de Catalunya hauria d’haver establert mesures efectives de control de la plaga, ja que una part important dels municipis del Pirineu són masses forestals de pi de titularitat pública. El partit urgellenc alerta que "els danys que els boscos estan patint tenen, a més d’un impacte ambiental en la biodiversitat, uns efectes directes en el principal recurs econòmic de les nostres comarques: el turisme".

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, afirma que "cal un replantejament integral del tractament que es dóna als boscos pirinencs, així com l'aplicació de mesures concretes i urgents per intentar evitar que la processionària els acabi destruint, ja que són part del nostre patrimoni”. En aquest sentit, Ordeig exigeix que es plantegi "una estratègia de tractaments i una adequada gestió forestal per eliminar les orugues".

Mostrar formulari de contacte