Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís reclama novament l'entrega d'obres de l'Horta del Valira

Compromís reclama novament l'entrega d'obres de l'Horta del Valira

El grup municipal apunta que des del 2012 pregunten per la resolució i per la manca de potència elèctrica. L'equip de govern reitera que l'escassa demanda de construcció a la zona no ho justifica i que no es denegarà cap petició de subministrament que arribi
Horta del Valira
30/05/2018 18:15

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha tornat a "denunciar la manca de potència elèctrica a la urbanització de l’Horta del Valira", que "persisteix des de l’acabament de les obres d’urbanització, que van finalitzar l’any 2009, ara fa 9 anys. La plataforma política reclama concretament "una resposta clara i una solució a aquesta problemàtica que, sumada a altres defectes previsors com la manca de desguassos pluvials excepcionals, fan que a dia d’avui l’entrega definitiva de les obres d’urbanització encara no s’hagi fet, 9 anys després.

En un comunicat, Compromís ha assegurat que "l’any 2012, l’alcalde Albert Batalla exposava al Ple de la Seu que la previsió del cost de l’obra per al subministrament elèctric pendent era d’1,8 milions d’euros" i consideren "en aquelles declaracions deixava entreveure que una bona part d’aquest cost seria suportat pels propietaris de la zona". El primer grup de l'oposició ha formulat des de llavors diverses preguntes, tant als plens municipals com a les comissions, de les quals, afirma, no rep "cap resposta concreta ni proposta definida", per la qual cosa creuen que es continua "amb la mateixa problemàtica sense cap tipus de solució a la vista". En aquest sentit, ho valoren "una mostra més de la desídia de l’equip de govern quant a política urbanística".

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, hi ha afegit que "malgrat que l’entrega de les obres no s’hagi realitzat encara, l’Ajuntament està cobrant l’IBI de les parcel·les als propietaris sense que aquests propietaris puguin fer-hi cap tipus d’actuació".

A l'anterior petició feta per Compromís, ara fa un any, el tinent d'alcalde, Jesús Fierro, va rebutjar aquestes acusacions tot remarcant que "no té cap sentit pressionar per aquesta qüestió perquè, actualment, la situació pel que fa a la construcció d'habitatges ja sap tothom quina és i, per tant, el que no es pot fer és exigir quan no hi ha una necessitat clara i evident". Fierro considera que des de Compromís "poden estar ben tranquils, perquè cap iniciativa de construcció que s'hi vulgui fer no es quedarà sense fer per manca d'aquest servei".

En aquest sentit, el portaveu de l'equip de govern (PDeCAT) va reiterar que "actualment, si algú vol fer una construcció a l'Horta del Valira, ho pot fer perfectament" i que s'ha tramitat un conveni entre l'Incasòl -administració actuant a la zona- i PEUSA "a fi i efecte de garantir que qualsevol construcció que es demani es pugui fer" amb el subministrament adient. En tot cas, l'equip de govern reitera que "no s'ha forçat la situació", perquè la demanda de nova construcció és escassa, i conclou que "l'Horta del Valira només podria tenir un dèficit de subministrament elèctric si es construís tot de cop", un extrem que veu molt difícil que es produeixi ni a curt ni a mitjà termini.

Mostrar formulari de contacte