Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X Pirineu reclama que es bonifiqui la matrícula en escoles municipals de la Seu a una família de Castellnou de Carcolze

Compromís X Pirineu reclama que es bonifiqui la matrícula en escoles municipals de la Seu a una família de Castellnou de Carcolze

El grup comarcal qüestiona que en casos com aquest no s'apliqui el descompte del 20% de què gaudeixen els empadronats a la ciutat. El Consell Comarcal indica que l'ajut l'ha de tramitar l'ajuntament corresponent, i el consistori del Pont de Bar addueix que no té pressupost per assumir-ho
Municipi del Pont de Bar
15/11/2021 12:30

Compromís X Pirineu ha criticat el fet que el Consell Comarcal de l’Alt Urgell no concedeixi a una família del Pont de Bar un ajut per matricular els seus fills a les escoles municipals de música, art o dansa de la Seu d’Urgell. El grup comarcal afirma que els sol·licitants “fa dos anys que demanen, sense èxit, que les famílies dels pobles tinguin els mateixos drets que les famílies de la Seu”.

Segons ha exposat la portaveu de Compromís, Carlota Valls, aquesta família, provinent de Barcelona, es va instal·lar a la comarca l’any passat, en plena crisi sanitària, amb la intenció de reformar l’antiga casa familiar a Castellnou de Carcolze, al municipi del Pont de Bar, que actualment té 152 habitants censats entre els cinc pobles i llogarrets que en formen part. De fet, assenyalen, actualment són l’única família amb fills que viu en aquell nucli. El matrimoni ha obert un negoci de veterinària, a la Seu, i també han escolaritzat els seus fills a la capital comarcal, però volen seguir vivint a Castellnou de Carcolze “malgrat la complexitat que això els comporta”.

Quan van demanar el descompte a les escoles municipals culturals de la Seu, tal com ha passat amb anteriors casos, des de l’Ajuntament els van recordar que aquesta bonificació només s’aplica a famílies i persones empadronades a la ciutat. Després ho van sol·licitar al Consell Comarcal, que, segons ja va informar en anteriors plenaris, els va explicar que aquest possible ajut el gestiona de manera particular cada municipi. I finalment, des de l’Ajuntament del Pont de Bar els han dit que actualment no disposen de pressupost suficient per garantir aquesta subvenció.

Compromís X Pirineu considera “injusta” aquesta situació i lamenta que afecti “famílies monoparentals i nombroses de la comarca que volen matricular als seus fills en les escoles de dansa, música i art de la Seu”. Conclouen que “cap administració no es vol fer càrrec d’aquestes bonificacions, tot i que estem parlant d’un 20 % de descompte i d’uns imports irrisoris, que van des dels 3,60€ fins un màxim de 14,40€ al mes”. Per això, demanen "una solució a aquest problema, des de començament de legislatura, de totes les formes possibles". El curs passat, ja ho van portar al ple del Consell Comarcal en forma de moció, que va ser desestimada per l'equip de govern per l'argument, ja explicat, que aquests ajuts concrets els ha de gestionar cada ajuntament atenent cada cas particular. Posteriorment van presentar diverses interpel·lacions al final dels plenaris. També han demanat reunions amb l’equip de govern de Junts i ERC, en comissions informatives i juntes de portaveus, i han exposat la problemàtica als mitjans de comunicació locals.

Carlota Valls afirma que sent "vergonya aliena amb aquest equip de govern", perquè considera que "s’omple la boca parlant de despoblació i després deneguen ajuts de 3 euros a famílies que per viure en pobles, ser nombroses o monoparentals, haurien de rebre tot el suport possible des de les administracions locals”. La també regidora de l'Ajuntament de la Seu, on és membre del Consell Municipal d’Accessibilitat i Mobilitat, hi afegeix que en aquest cas “la negativa a aquesta família per part de les administracions locals, en mans de Junts i ERC, és especialment greu, doncs no només és la única família amb infants que queda a Castellnou de Carcolze i té la condició de família nombrosa, sinó que a més té un fill amb una discapacitat reconeguda, i així ho ha fet constar en la petició”.