Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís vol que la Seu se sumi a la campanya de repic de campanes a morts per la supervivència dels pobles de l'Alt Pirineu

Compromís vol que la Seu se sumi a la campanya de repic de campanes a morts per la supervivència dels pobles de l'Alt Pirineu

Diverses poblacions de l'Alt Urgell ja s’han adherit a l’acció iniciada a Sant Esteve de la Sarga. El grup municipal demana fer polítiques de muntanya per millorar les condicions de vida de la gent del territori
Catedral de la Seu (Foto: Compromís X La Seu)
14/09/2018 20:15

Compromís X La Seu demanarà a la propera Junta de Govern Local que l’Ajuntament de la Seu d'Urgell se sumi a la iniciativa reivindicativa de fer repics de campanades a morts per alertar del perill de desaparició de molts nuclis del Pirineu a causa dels problemes de comunicacions que pateixen.

Aquesta iniciativa va començar a instàncies de l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, del Pallars Jussà, i ja s'hi han sumat altres poblacions de l'Alt Urgell com l'EMD de Taús (les Valls d'Aguilar), Torà de Tost (Ribera d'Urgellet), Coll de Nargó i altres pobles del municipi de les Valls de Valira i la resta del territori pirinenc.

Compromís creu necessari destacar que "les retallades portades a terme els darrers anys per part de la Generalitat de Catalunya, amb falta d’inversió en infraestructures, sanitat i d’altres àmbits, ha provocat més atur, una clara despoblació, una baixada de la renda familiar i una davallada del PIB per habitant". El grup municipal també assenyala que "això ha afectat tant a la Seu com a tots els nuclis de l’Alt Urgell, molts d’ells amb risc de desaparèixer".

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, indica que els problemes de comunicacions provoquen "una manca d’oportunitats laborals que comporta que la gent acabi marxant dels pobles i ciutats, o empobrint-se". Ordeig manifesta que "aquest fet no podrà revertir-se si l’administració pública, la Generalitat de Catalunya, no aposta per fer polítiques de muntanya, que han de millorar les infraestructures, tant viàries com tecnològiques, i si no acaba amb les retallades en inversions al Pirineu".

Compromís alerta: "Estem en una situació crítica en què calen respostes urgents i contundents per capgirar la situació actual que vivim”. I s'afegeix: "Les retallades viscudes els darrers temps s’han d’acabar immediatament i apostar per fer polítiques de muntanya que es tradueixin en mesures concretes per millorar les condicions de vida de la gent del territori del Pirineu”.

Mostrar formulari de contacte