Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís vol que s'augmenti les subvencions a clubs esportius de la Seu

Compromís vol que s'augmenti les subvencions a clubs esportius de la Seu

El grup municipal planteja que en properes convocatòries s'incrementi la partida, que l'Ajuntament ha recuperat enguany. La mesura es va aprovar al darrer ple municipal amb el suport de tots els grups tret de la CUP

Palau d'Esports de la Seu
Palau d'Esports de la Seu
20/07/2018 14:35

El grup municipal de Compromís X La Seu considera que de cara als propers anys cal augmentar la partida de subvencions a clubs esportius, que l'Ajuntament de la Seu ha aprovat enguany. La mesura es va aprovar al darrer ple municipal amb el suport de l'equip de govern (PDeCAT), Compromís i ERC, mentre que la CUP hi va votar en contra.

El portaveu del primer grup de l'oposició, Òscar Ordeig, considera que aquesta línia de subvencions hauria d'"augmentar en el futur fins a garantir la viabilitat de tots els clubs esportius que tinguin com a objectiu l’escola formativa dels infants" i "fins adequar-la a les necessitats reals d’aquests clubs. Ordeig recorda que l'any 2008 aquests ajuts sumaven un total de 40.476 euros, mentre que la d'aquest any, en què s'ha recuperat la mesura, és de 10.000 euros.

El ple municipal va incorporar, entre d'altres, les esmenes de CXLS que contemplen "garantir una aportació mínima per cada club esportiu" i que "els clubs hauran de comprometre’s a treballar per la no discriminació, pel respecte i la igualtat de tots els esportistes, així com de tots els seus respectius familiars". L'equip de govern del PDeCAT també es va comprometre a fer efectiva, tot i no incloure-la, una tercera esmena, la d'"assumir un compromís social garantint que cap infant o jove en risc d’exclusió social quedi fora del club per motius econòmics, treballant així per la cohesió social". Malgrat haver donat suport a la convocatòria d'enguany, Òscar Ordeig considera que el consistori "ha decidit aplicar aquestes subvencions tard i malament" i lamenta "que s'hagi trigat tant a subvencionar els clubs esportius i que sigui per aquest import tan baix”.

Debat al plenari

Al darrer plenari, el regidor d'Esports, Isidor Alberich (PDeCAT) va exposar la nova convocatòria i va recordar que prèviament "s’ha treballat amb els serveis tècnics i l’àrea d’esports i s’ha fet una reunió amb els clubs per explicar-ho", com també es va debatre prèviament amb els grups municipals i es va definir clarament els criteris principals d'adjudicació: esportius, econòmics, socials i d'arrelament local. Alberich també va defensar que "és normal que si un club té més despeses rebi més subvencions, perquè porten més gent i tenen més practicants", per la qual cosa creu que el nombre d'esportistes de cada club "ha de ser un criteri important".

De la seva part, per ERC, Berta Vidal va valorar positivament la proposta presentada, per la qual cosa la formació republicana no hi havia presentat esmenes ni al·legacions. Vidal assegura que estan "satisfets amb els arguments presentats". En canvi, el regidor de la CUP, Pau Lozano, va justificar el vot contrari pel fet que, tot i que s'hi ha inclòs la seva petició d'incloure el criteri de fomentar la igualtat de gènere, consideren que "no s'hauria de tenir en compte el criteri del volum econòmic de cada entitat". Lozano opina que "els clubs que més facturen no són els que més ho necessiten".

Mostrar formulari de contacte