Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís vol "tornar a fer de la Seu una ciutat viva i atractiva per facilitar noves inversions"

Compromís vol "tornar a fer de la Seu una ciutat viva i atractiva per facilitar noves inversions"

A l'acte central de campanya, la formació situa els plans d’Excel·lència del Centre Històric i de Modernització de l’Eixample com "els eixos per recuperar una imatge de ciutat neta i cuidada". Joan Barrera ha estat acompanyat per Gemma To, David Servat, Atalía Urbiola, Jordi Mas Ortega i Òscar Ordeig
Acte central de Compromís a la campanya de les eleccions municipals de la Seu d'Urgell, a la Sala de Sant Domènec
22/05/2023 12:30

Compromís X La Seu es proposa "tornar a fer una ciutat viva i atractiva per facilitar noves inversions”. La formació ha celebrat aquest diumenge a la Sala de Sant Domènec l’acte central de campanya, en què el candidat a l'alcaldia, Joan Barrera, estava acompanyat d’altres membres de la candidatura com Gemma To i David Servat (números 2 i 3) i Atalía Urbiola i Jordi Mas Ortega (números 9 i 10), a més del també exregidor urgellenc i actual portaveu adjunt del PSC al Parlament, Òscar Ordeig, inclòs a la llista com a primer suplent. 

Joan Barrera situa els “Plans d'Excel·lència” del Centre Històric i de Modernització de l’Eixample com "els eixos" en què basa “recuperar una imatge de ciutat neta i cuidada". Barrera ha reafirmat la idea que “una ciutat que no es cuida no té futur” i vol desenvolupar “un Pla de Xoc de neteja i manteniment”. Paral·lelament, assegura que “el nou Hospital i la nova residència seran prioritats dels primers 100 dies de govern”.

Barrera planteja “fer de l’Ajuntament un aliat d’emprenedors i inversors” i “no un obstacle”. Com a quart punt, es mostra d’acord a ’”impulsar un nou polígon industrial” i “augmentar les relacions amb Andorra per crear sinèrgies positives”, però assenyala que el polígon “està previst de fa més de 20 anys a Castellciutat” i assegura que no vol permetre “un urbanisme a mida per interessos particulars”, en al·lusió a la previsió de sòl industrial a l’antic càmping.

CxSeu proposa un Pla Estratègic de Turisme que “valoritzi el centre històric” i “impulsar de debò la candidatura de la Catedral a Patrimoni de la Humanitat”, a més d’”ajudar el comerç del centre” i “potenciar activitats a dins la Seu i no als afores”, en referència a la Fira i la Festa Major. Alhora, Barrera afirma que no vol “ni un supermercat més als afores”. Finalment, l’alcaldable defensa que l’educació i l’esport siguin “elements dinamitzadors”, mitjançant l’INEFC Pirineus i nous cicles formatius, “que generin una població jove de més de 400 estudiants”. I ha promès “habitatge a preu assequible per a joves i famílies”. El programa es completa amb “un gran parc solar al Pla de les Forques” i la reobertura de la llar d’infants La Grandalla, a més d’atenció a domicili per a gent gran i “l’impuls a la creativitat cultural”.

 

Mostrar formulari de contacte