Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu planteja la creació d'una regidoria de la Dona

Compromís X La Seu planteja la creació d'una regidoria de la Dona

L'objectiu de la nova àrea al consistori urgellenc seria "afavorir la plena igualtat d’oportunitats en tots els àmbits". El grup municipal considera important defensar els drets de totes les dones
Òscar Ordeig i Carlota Valls (Foto: CxLS)
07/03/2019 18:45

Compromís X La Seu inclourà en el seu programa electoral la creació d'una nova regidoria de la Dona a l'Ajuntament de la Seu "per treballar per la plena igualtat d'oportunitats de les dones en tots els àmbits". Els objectius de la nova àrea municipal serien "vetllar pel compliment dels drets de les dones, treballar per prevenir qualsevol discriminació i violència sobre elles i garantir que qualsevol dona que pateixi una situació de violència rebi l'atenció adequada".

El grup municipal subratlla que "tota dona - tingui l'edat que tingui - té dret a la igualtat d'oportunitats en tots els àmbits de la societat, ja sigui l'acadèmic, el professional, el laboral, el social, el cultural, l'esportiu o l'econòmic", a més de "dret en l'accés, el desenvolupament, la presència i la visibilitat". Alhora, el partit urgellenc remarca que "les dones han de poder decidir lliurement sobre la seva sexualitat i maternitat, i exigir que el seu cos i la seva personalitat siguin respectats lluny d'estereotips". En aquest sentit, Compromís X La Seu indica que "qualsevol incompliment d'aquests drets les situa en una discriminació per raó de gènere".

Compromís considera que l’administració ha d'estar amatent per tal que aquests drets fonamentals es respectin, a més de prevenir i actuar en el cas que siguin vulnerats.

Prevenir situacions de discriminació

Pel que fa a la prevenció de situacions de discriminació i violència, el grup municipal especifica que es requereixen mesures concretes i actuacions en tots els àmbits on les situacions de discriminació es puguin donar. "Centres educatius, empreses, associacions, clubs esportius, institucions i administracion han de treballar conjuntament per aconseguir un model de relació d’igualtat entre homes i dones, així com disposar d’un pla d’actuació concret que permeti actuar amb eficiència quan es dona una situació d’abús, de discriminació o de violència", argumenta el partit.

Carlota Valls, número 2 de la llista de Compromís a les eleccions municipals, manifesta que la regidoria hauria de ser "un punt de referència on els agents socials trobessin pautes a seguir i un espai comú en el qual qualsevol dona en situació vulnerable o violentada trobés l’atenció que es mereix per poder superar la situació viscuda i recuperar les regnes de la seva vida”.

Mostrar formulari de contacte