Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu proposa una línia d'ajuts extraordinaris per a fronterers

Compromís X La Seu proposa una línia d'ajuts extraordinaris per a fronterers

El grup municipal suggereix que l'Ajuntament demani la mesura als governs català i espanyol i que, mentre que no rebi resposta, el consistori mateix assumeixi aquesta prestació excepcional
Punt fronterer del riu Runer
14/04/2020 12:35

Compromís X La Seu ha proposat "crear una línia d’ajuts extraordinari per als fronterers afectats laboralment per aquesta crisi provocada pel coronavirus". El grup municipal ha justificat la proposta tot afirmant que "molts fronterers han fet arribar el seu neguit pel seu futur proper i la possible falta de cobertura econòmica i laboral, tant a Espanya com al Principat d’Andorra", i recorda que aquest col·lectiu suma actualmnt més de 1.500 treballadors, "que suposa més d’un 20% de la població activa de la ciutat, que és de 6.817 persones actives segons dades d’IDESCAT. Per tant, s’ha de tenir molt en compte i garantir els seus drets.

Compromís ha proposat, concretament, "que l’Ajuntament demani als governs de la Generalitat i de l’Estat que creïn una prestació d’atur per als fronterers que es trobin amb problemes laborals durant aquesta època". El primer grup de l'oposició assegura que "després dels aiguats del 1982 ja es va crear aquesta línia de prestacions, que va durar molts anys i de la qual es van poder beneficiar molts ciutadans de la Seu d’Urgell.

La proposta hi afegeix, però, que volen que "mentre ningú no doni resposta a aquesta petició, sigui l’Ajuntament de la Seu, mitjançant una línia d’ajuts extraordinari, la que doni una prestació a aquests treballadors que es troben amb un problema laboral. Des de Compromís han assegurat que "malauradament, l’equip de govern ha rebutjat aquesta proposta" i "remet als treballadors fronterers que, com a conseqüència de la crisi sanitària, es troben en situació d’atur o problemes econòmics per falta de cobrament, a acudir als Serveis Socials".

El portaveu del grup, Joan Barrera, considera que "és un problema laboral que ha de ser tractat com a tal" i hi afegeix que seguiran "treballant en aquest tema per a garantir que tots els ciutadans de la Seu tinguin els mateixos drets i oportunitats, incloent òbviament els treballadors fronterers".

 

Mostrar formulari de contacte