Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu qüestiona la gestió dels urinaris públics de la plaça de Joan Sansa

Compromís X La Seu qüestiona la gestió dels urinaris públics de la plaça de Joan Sansa

El grup municipal critica que s'hagi hagut de canviar la ubicació i assegura que la subhasta pel local ha quedat deserta. L'equip de govern respon que ja s'ha pactat la venda de l'espai inicial pel mateix preu i que el cost del trasllat és mínim
Urinaris públics de la plaça de Joan Sansa
18/09/2020 19:25

El grup de Compromís X La Seu ha criticat la gestió dels urinaris públics previstos a la plaça de Joan Sansa per part de l'equip de govern. El grup municipal qüestiona el fet que hagi quedat deserta la subhasta pública per vendre el local previst inicialment, en uns baixos del carrer del Comtat d'Urgell.

En un comunicat, Compromís ha recordat que la tramitació de la compra i instal·lació d'un urinari públic va començar l'any 2018, amb l'equip de govern del PDeCAT i amb vot el favorable d'ERC (llavors a l'oposició), que ho havia posat com a condició per donar suport als pressupostos. El cost era de més de 104.000 euros, dels quals uns 55.000 euros corresponen a la compra del local. Pel que fa a la resta, 37.000 són per la compra dels lavabos, 8.200 per a l'adequació del local i prop de 3.800 per a la instal·lació dels lavabos. Tanmateix, quan l'obra ja estava feta, se'n va descartar l'obertura pel rebuig de la comunitat de veïns, que es va mostrar en contra de tenir aquest servei al seu edifici, una petició que finalment el consistori va acceptar.

Pel portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, "aquest cas és un clar exemple de com no es poden malbaratar els diners públics i menys en moments de necessitat com els que estem vivint". Ordeig opina que "a aquesta imponent xifra s’haurà de sumar els diners que costarà desmuntar els urinaris de la ubicació actual, el trasllat fins el lloc definitiu -al bell de la plaça Joan Sansa- i l’adaptació d’aquest lavabo a la xarxes d’aigua, llum i clavegueram, així com la carcassa exterior per vetllar la instal·lació del temps".

El regidor conclou que “un cop més els ciutadans i ciutadanes de la Seu som víctimes d’una gestió nefasta i negligent que malbarata els recursos públics d’una manera exemplar”. I hi afegeix que “l’equip de govern de Junts i ERC, hereu de governs anteriors, haurien de demanar disculpes públiques per aquesta mala gestió”.

Resposta de l'equip de govern

En nom de l'equip de govern de l'Ajuntament, l'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha rebatut les acusacions de Compromís i considera que les afirmacions del primer grup de l'oposició "van, un cop més, en la seva línea habitual de tergiversar i manipular". Al respecte, Fàbrega recorda que "els urinaris públics a la plaça Joan Sansa són una demanda important de la ciutadania, sobretot de les famílies que utilitzen el parc infantil, i per això es va decidir la passada legislatura aquesta inversió". També esmenta el fet que "en aquell moment es va decidir col·locar-los dins un local, que es va adquirir, i s’hi van instal·lar". 

Darrerament, segons concreta el batlle urgellenc, s’ha decidit que la millor ubicació seria fora del local "perquè s'ha constatat que és una opció acceptada millor pels veïns" i també perquè és "tal com es fa a tots els països europeus que en disposen".

Tot i aquest canvi, l'equip de govern municipal recorda que "evidentment, el mòdul dels lavabos és el mateix i el local pertany a l’ajuntament" i que "per tant, no són en cap cas diners malbaratats". Jordi Fàbrega hi afegeix que "s’ha pactat la venda del local amb un particular pel mateix cost de la venda, per la qual cosa que aquests diners es recuperaran". Finalment, pel que fa al cost de reubicar l'urinari, Fàbrega assegura que en aquest cas és un cost "mínim" i que part d'aquests treballs els realitzarà la brigada municipal. Amb tot plegat, des de l'Ajuntament s'espera "tenir-lo en breu en funcionament i que la demanda dels veïns sigui satisfeta".