Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu qüestiona la neteja de la Baixada del Molí

Compromís X La Seu qüestiona la neteja de la Baixada del Molí

El grup municipal proposa potenciar aquesta zona pel seu atractiu turístic i millorar-ne el manteniment. Òscar Ordeig remarca la importància històrica de l'espai

Baixada del Molí de la Seu (Foto: Compromís X La Seu)
Baixada del Molí de la Seu (Foto: Compromís X La Seu)
08/02/2018 08:55

Compromís X La Seu ha denunciat en nota de premsa la manca de neteja de la Baixada del Molí. El grup municipal qüestiona l'estat d'aquesta zona urbana i atribueix la queixa al malestar dels veïns "per la brutícia acumulada". En aquest sentit, el principal partit de l'oposició al consistori urgellenc lamenta la situació i indica que l'espai hauria de ser, per la seva importància històrica, "un punt d'atracció turística".

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, proposa "dur a terme amb urgència una neteja a fons i un manteniment constant de la zona, així com fer-ne promoció”, incidint en el fet que és un accés al Parc Olímpic del Segre. Així mateix, recalca la importància de la neteja de l'aigua, que és sempre un element atractiu en el paisatge urbà.

El principal grup de l'oposició a l'Ajuntament urgellenc també expressa la preocupació per "la falta de manteniment a tota la ciutat" i, especialment, "als llocs més emblemàtics". I afegeix: "No es tracta d'un fet puntual, l'estat del centre històric deixa molt que desitjar per la desídia que demostra l’equip de govern liderat per Fierro i Batalla".

Història de la Baixada del Molí

Els dos molins de la Seu, situats al final de la segla, van ser construïts el 1513 i van funcionar des del 1531 fins a finals del segle XX. Inicialment, es van destinar a la molta de cereals i van ser utilitzats també com a farinera. En la desamortització de béns municipals de 1845, foren privatitzats a una societat industrial. L’edifici que roman actualment permetia aprofitar l’energia del salt d’aigua amb una roda hidràulica (recreada el 1992 per a la remodelació olímpica), que transmetia la força per a activitats de ferreria (tornall). Allà es va equipar el 1894 la primera central hidroelèctrica de la Seu d’Urgell, destinada a l’enllumenat de cases i carrers.

 

Mostrar formulari de contacte