Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu recolza el manifest per la cooperació internacional contra el coronavirus

Compromís X La Seu recolza el manifest per la cooperació internacional contra el coronavirus

El grup municipal demana que l'Ajuntament s'hi adhereixi i que el divulgui a d'altres administracions. El comunicat demana mantenir les accions humanitàries tot i l'actual crisi
Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat
23/10/2020 12:50

Compromís X La Seu ha expressat aquest divendres el seu suport al manifest impulsat per la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat en què es reclama a les administracions que, tot i l'actual crisi econòmica, "mantinguin el compromís humanitari" i "reforcin les seves polítiques de cooperació al desenvolupament i a la solidaritat internacional per eradicar aquesta i d'altres pandèmies que assolen el planeta".

En un comunicat, Compromís ha assegurat que actualment l’Ajuntament de la Seu d'Urgell és "un model a seguir" i anima "la resta de municipis del país a ser solidaris i encarar la pandèmia de forma global". Sobre aquest objectiu, a la darrera reunió del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, el primer grup de l'oposició va demanar que el consistori urgellenc "s’adhereixi a aquest manifest i en faci ressò com a instrument de sensibilització entre la població i per a d'altres municipis".

L’Ajuntament de la Seu ha dedicat el 0,7% del seu pressupost a projectes de cooperació i solidaritat, alguns liderats per ONG locals i altres pel Fons Català de Cooperació. Dels recursos dedicats a projectes del Fons, s’ha prioritzar projectes adreçats a combatre la pandèmia i a enfortir les capacitats locals en la gestió de serveis bàsics dels països amb menys recursos.

La regidora Carlota Valls creu que “d’aquesta crisi hem de sortir tots, no pot quedar ningú enrere, ni de casa nostra ni d’enlloc", i que "fins i tot en les situacions més desesperades podem donar la nostra mà al qui està pitjor que nosaltres”. Segons Valls, "vivim una pandèmia global i les conseqüències també seran globals". Al respecte, apunta que "segons les Nacions Unides en els països menys desenvolupats els efectes seran devastadors sobre la salut i la economia". I tot i que la crisi existent en l'àmbit més proper, considera que "no podem abandonar a les persones que viuen als països més pobres" i que "cal continuar esforçant-nos en ser solidaris i continuar ajudant".

Al text, Compromís hi afegeix que "el món encara no s’ha recuperat de l’anterior crisi econòmica que va comportar retallades en la sanitat pública, i ara, davant d’una pandèmia, paguem les conseqüències, i la gent més vulnerable del món encara ho és més". Aquesta "mala experiència", segons Carlota Valls, ha de servir per "replantejar-nos les estratègies a seguir i reforçar els serveis socials i les polítiques públiques de cooperació i solidaritat".

Mostrar formulari de contacte