Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X Peramola proposa destinar a serveis de salut i a camins l'ajut de la Diputació per la COVID-19

Compromís X Peramola proposa destinar a serveis de salut i a camins l'ajut de la Diputació per la COVID-19

El grup municipal vol que es destini 6.000 euros per a un centre de fisioteràpia d'abast comarcal i un 4.000 per a un Servei de Psicologia Rural. També demanen dedicar a l'arranjament de quatre camins 27.500 euros de la mateixa partida
Peramola (Arxiu)
02/06/2020 12:25

El grup municipal del PSC-Compromís X Peramola ha presentat una moció en què proposa que l'ajut anti-COVID19 que la Diputació de Lleida concedirà a l'Ajuntament peramolí es faci servir per a la creació d'un centre de fisioteràpia d'àmbit comarcal, un Servei de Psicologia Rural que també doni servei a d'altres municipis i l'habilitació de camins del municipi per a passeig. La partida que l'ens provincial ha previst per a aquest consistori és d'un total de 31.771 euros, als quals el grup de l'oposició creu que cal afegir-hi els 12.737 euros que estan adreçats específicament a petits empresaris i autònoms afectats per l'aturada econòmica de l'estat d'alarma.

Concretament, en l'apartat de salut i hàbits saludables, el regidor de Compromís X Peramola, Toni Mas, planteja destinar uns 6.000 euros a habilitar el Consultori Mèdic de la població perquè esdevingui un centre utilitzat per diferents fisioterapeutes de l'Alt Urgell "per tractar veïns de Peramola i d'altres municipis".

Pel que fa al segon punt, relatiu a cooperació local, Mas vol que es destini un mínim de 4.000 euros per crear el servei de psicologia rural, que creu que seria "extensible a municipis veïns" tot complint les garanties sanitàries. Considera que s'hi podria tractar patologies com ara estès, ansietat, fòbies i dificultats de dol i que hauria d'estar coordinat amb els Serveis Socials. El servei, hi afegeix, hauria de tenir una durada de tres mesos prorrogables.

Finalment, Compromís X Peramola proposa dedicar el gruix principal (uns 27.500 euros) de l'ajut anti-COVID19 de la Diputació a l'arranjament de quatre camins per a ús públic. En aquest apartat, en primer lloc demanen invertir uns 12.000 euros a condicionar el camí de Can Boix a Castell-llebre. Toni Mas en destaca que dóna accés a la Roca dels Moros, "una de les primeres mostres de la presència humana en aquests territoris" i, hi afegeix, "inclòs al patrimoni mundial de la UNESCO el 1998". Mas també creu que podria esdevenir "una alternativa als parapentistes que fan servir la sortida d'Organyà".

Pel que fa als camins, el regidor socialista reclama destinar 6.000 euros a arranjar el camí de Peramola a Can Boix, del qual afirmen que consta al Pla d'Ordenació Urbanístic, per estipular-hi una amplada de 4 metres. Per al Camí Vell de la Mina, proposen dedicar-hi 6.000 euros perquè creuen que s'hi han "practicat abusos de dret per part de finques confrontants". I finalment, volen que s'inverteixi 3.500 euros en el desbrossament del Camí de la Font Viva, que Toni Mas qualifica com "el camí més trepitjat del municipi, tant pels peramolins com pels usuaris de cap de setmana".

A banda d'aquests ajuts de la Diputació, Compromís X Peramola ha explicat que també vol plantejar a d'altres institucions (Consell Comarcal, Agència Catalana de l'Aigua i Confederació Hidrogràfica de l'Ebre) més inversions en camins. Concretament, estimen que caldria dedicar 240.000 € als camins de les Vilacanes i del Tossal. Finalment, en la mateixa moció demanen dotar el municipi del sistema de depuració d'aigües residuals i d'uns "accessos dignes a la població", dues de les obres compensatòries encara pendents de la construcció del pantà de Rialb.

Mostrar formulari de contacte