Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X Peramola proposa una taula de treball per a cursos formatius d'escalada i parapent

Compromís X Peramola proposa una taula de treball per a cursos formatius d'escalada i parapent

La moció indica que cal aprofitar a l'Alt Urgell l'activitat que generarà la propera implantació d'estudis d'INEFC a la Seu. El text també demana que les administracions condicionin camins d'accés i habitatges del medi rural

Escalada a Peramola (Foto: FEEC / arxiu)
Escalada a Peramola (Foto: FEEC / arxiu)
03/09/2020 10:40

El grup de Compromís X Peramola ha presentat al ple de l'Ajuntament peramolí una moció en la qual proposa crear una taula de treball per realitzar cursos formatius d'escalada, parapent i d'altres esports de muntanya a l'Alt Urgell. La petició, concretament, és que es creïn a la comarca cicles formatius tot aprofitant la propera implantació del Grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) a la Seu d'Urgell, en coordinació amb l'INEFC i la UdL i especialitzat en esports de natura.

Segons la moció, per fer-ho possible caldria "coordinar amb l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i amb l'INEFC els espais necessaris delegats als municipis propers a centres d'esport", amb l'objectiu que aquests estudis "tinguin caire internacional" i puguin incorporar, si s'escau, alumnes d'Andorra, França o d'altres països. El regidor de Compromís X Peramola, Toni Mas, creu que el projecte també hauria de comportar "condicionar camins i accessos a zones d'escalada, serveis i rescats".

La petició també planteja que, mitjançant empreses públiques municipals o comarcals, es rehabiliti habitatges rurals per destinar-los a aquests nous pobladors i iniciar converses amb la Diputació de Lleida perquè aquest ens participi econòmicament en l'adequació de les instal·lacions que siguin necessàries. Al mateix punt, demanen instar la Generalitat, mitjançant la Secretaria General de l'Esport, a "assumir les despeses de caràcter ordinari, entre les quals les del professorat dels nous graus".

Finalment, la moció del grup municipal proposa impulsar "la vinculació integral de l'escola rural al territori, amb un bon projecte educatiu, potenciant el treball cooperatiu, el respecte a la diversitat i la relació amb l'entorn, per afavorir l'establiment de nous pobladors". Això creuen que passa per "flexibilitzar matrícules, proporcionar incentius i formació especialitzada als mestres, garantir els serveis de menjador i transport escolar i suport a les AMPA per a activitats extraescolars". Alhora, demanen "desenvolupar una estratègia de mobilitat" per garantir la connectivitat amb les grans infraestructures.

En l'exposició de motius, Compromís considera que aquesta proposta de cursos formatius és necessària "davant les conseqüències econòmiques i socials fruit de la pandèmia" i per afavorir l'equilibri territorial.

Mostrar formulari de contacte