Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X Peramola se suma a la campanya per demanar un monitor de menjador per a una nena del municipi

Compromís X Peramola se suma a la campanya per demanar un monitor de menjador per a una nena del municipi

Toni Mas insta la Generalitat a trobar una solució urgent a la problemàtica de la família de la jove, que té necessitats especials. Proposta del PSC al Parlament català perquè l'administració assumeixi el servei de forma immediata

Campanya d'ajut a la Maria Orrit Mas
Campanya d'ajut a la Maria Orrit Mas
18/03/2019 13:40

El candidat de Compromís X Peramola, Toni Mas, ha reclamat que la Generalitat assumeixi de manera urgent el pagament d’un monitor de menjador per a una nena amb necessitats especials de Peramola.

La família, que exigeix que l’infant rebi el suport d’un professional durant l'hora de dinar, fa tres anys que espera una resposta del Departament d’Educació en relació amb aquesta petició. Durant aquest temps, els pares assumeixen un monitor mensualment, ja que si no, la jove no es podria quedar a dinar i no podria anar a l’escola a la tarda. Els familiars denuncien que aquest fet "obstaculitza l'evolució en l'aprenentatge de la nena".

Compromís X Peramola recorda que l’article 2 del Decret 160/1996, de 14 de maig, pel qual es regula el servei de menjador escolar als centres docents públics de titularitat del Departament d’Ensenyament, estableix que s'ha de garantir el menjador als nois i noies escolaritzats en ensenyaments de caràcter obligatori quan estiguin obligats a desplaçar-se fora del seu municipi de residència per inexistència en aquesta d’oferta del nivell educatiu corresponent, com és en aquest cas.

Proposta al Parlament

Per reforçar la demanda, Òscar Ordeig, portaveu de Compromís X La Seu i diputat al Parlament de Catalunya pel PSC, ha presentat una proposta de resolució sobre el servei de menjador escolar per a l’alumnat escolaritzat amb necessitats educatives especials, en què s’insta el Govern de la Generalitat "a garantir, immediatament, la gratuïtat del servei de menjador escolar a l’alumnat escolaritzat amb necessitats educatives especials, així com el personal de suport necessari en l’espai del migdia per als estudiants que, per les seves necessitats, ho requereixin".

Toni Mas ha criticat “la passivitat de la Generalitat i de l’ajuntament de Peramola davant d’aquest cas tan greu” i ha afegit que “cal trobar-hi una solució de manera immediata des de les administracions públiques”.

Mostrar formulari de contacte