Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Concentració a la Seu d'Urgell contra el toc de queda i per reclamar solucions pels sectors afectats

Concentració a la Seu d'Urgell contra el toc de queda i per reclamar solucions pels sectors afectats

Endavant Alt Urgell rebutja que el pes de la crisi recaigui en la població treballadora i reclama més mitjans per afrontar la pandèmia davant de les restriccions, com ara un reforç del sistema sanitari

Concentració a la Seu contra el toc de queda (Endavant Alt Urgell)
Concentració a la Seu contra el toc de queda (Endavant Alt Urgell)
27/10/2020 12:45

Un grup de veïns i veïnes de la Seu d'Urgell, convocats per Endavant Alt Urgell i amb el suport de la CUP, es van concentrar aquest dilluns al vespre a la plaça dels Oms per mostrar el seu desacord amb la instauració del toc de queda nocturn i amb el context social en el qual s'estan establint les noves restriccions per reduir el risc de contagi de Covid-19.

Sota el lema 'Plantem-nos. Defensem la salut', els concentrats van denunciar que la pressió principal de les mesures contra el coronavirus "està recaient sobre el poble, i no sobre les institucions, que són les que haurien de tenir la responsabilitat". Endavant reclama que es prenguin mesures més "efectives", com ara "reforçar el sistema sanitari". I en l'àmbit econòmic, tenint en compte el context actual, "prohibir els acomiadaments, donar ajuts directes per als lloguers o bé suspendre'ls, i ajuts per a petites empreses que estiguin patint les actuals limitacions".

L'organització de l'esquerra independentista conclou que calen "mesures adequades i que no siguin només restriccions a les llibertats", perquè entenen que ara "s'està carregant la responsabilitat al poble i no a les institucions". L'acte va comptar amb la presència de la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de la Seu, Xènia Antona. Des d'aquesta formació consideren que el toc de queda nocturn "no té sentit" si després cada matí hi ha "el transport públic ple fins dalt, cap inspecció als centres de treball, ràtios elevadíssimes, cap ampliació d'equips docents i residències geriàtriques sense cap control públic".

Mostrar formulari de contacte