Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Concentració davant l'Hospital de la Seu per defensar el dret a l'avortament

Concentració davant l'Hospital de la Seu per defensar el dret a l'avortament

L'acció s'ha dut a terme de forma paral·lela a d'altres poblacions de Catalunya, com Tremp, Alpicat, Almacelles, Barcelona, Manresa o Lleida

Concentració a la Seu d'Urgell a favor de l'avortament
Concentració a la Seu d'Urgell a favor de l'avortament
05/03/2021 11:35

El Col·lectiu Feminista de l'Alt Urgell s'ha sumat aquest dijous a la Seu d'Urgell, davant del Sant Hospital, a les concentracions descentralitzades arreu de Catalunya en el marc de la campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït. L'acció s'ha dut a terme de forma paral·lela a d'altres poblacions com Tremp, Alpicat, Almacelles, Barcelona, Manresa o Lleida.

La campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït considera que l'avortament és un dret fonamental i que no es pot penalitzar, criminalitzar o restringir, sinó que s'ha de garantir des de "la universalitat i la inalienabilitat", sense exclusions ni desigualtats. Al Pirineu i a Ponent, l'acció també demana que les dones que decideixin avortar no hagin de desplaçar-se.

Entre les reivindicacions també s'inclou la despenalització de l'avortament i que sigui practicat dins de la xarxa sanitària pública i concertada, regulant l’objecció de consciència i garantint la seva realització. Una altra petició és que cessin les detencions o processaments per avortament i desapareguin les responsabilitats penals que s'han produït i s’estan produint. La campanya també insta a "acabar amb la hipocresia i la manipulació de la dreta i l'església contra els drets de les dones".


Mostrar formulari de contacte