Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Concert a la Seu de la formació Al Ayre Español

Concert a la Seu de la formació Al Ayre Español

L'obra 'I vanni occulti' es podrà escoltar aquest dijous (21 h) a la Capella del Seminari Diocesà, visitable prèviament (19.30 h). La proposta musical forma part del programa del FeMAP 2017
Al Ayre Español
17/08/2017 12:25

La formació Al Ayre Español actua aquest dijous, 17 d'agost, a les nou de la nit, a la capella del Seminari de la Seu d'Urgell, en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). El concert 'I vanni occulti', presenta obres de Georg Friedrich Händel i Henry Purcell, amb els intèrprets Alexis Aguado (violí), Kepa Arteche (violí), Guillermo Turina (violoncel), Xisco Aguiló (contrabaix) i Eduardo López Banzo (clavicèmbal i direcció).

L'entrada del FeMAP inclou també una visita guiada a les 19.30 hores (inclosa en el preu de l'entrada), a la Capella de la Immaculada del Seminari Diocesà d’Urgell. L'activitat inclourà un recorregut per l'exterior del Seminari Diocesà d'Urgell, un centre dedicat a la formació de sacerdots, i una passejada per la capella del complex, recuperada l'any 2004. Aquesta proposta es duu a terme en col·laboració amb Catalonia Sacra.

Música barroca

Al Ayre Español disposa d’un llarg recorregut de més de 25 anys en els festivals i teatres més importants d’Europa. La formació va ser fundada l'any 1988 per Eduardo López Banzo amb el propòsit de fer front als tòpics que per aquell temps envoltaven les interpretacions de la música barroca espanyola. L'esperit del grup sempre ha estat combatre aquests clixés amb rigor, excel·lència en la interpretació i amb el propòsit d'insuflar nova vida a les músiques del passat, per així oferir-les al públic contemporani.

El nom del conjunt l'inspira el títol d'una Fugida per a guitarra del compositor de Calanda (Aragó) Gaspar Sanz. Amb el pas dels anys, Al Ayre Español s'ha convertit no només en una formació prestigiosa sinó en una filosofia d'interpretació que Eduardo López Banzo ha anat construint amb els seus músics i que ara és reconeguda, sol·licitada i aclamada a tot el món, a més de Premi Nacional de Música 2004 atorgat pel Govern d'Espanya.

El projecte musical s'ha adaptat a la perfecció a diferents formats, com ara l'orquestra barroca, reconeguda internacionalment per les seves interpretacions de Händel i Bach, i últimament com a orquestra clàssic-romàntica que ha abordat tant en concert com en òpera obres de Haydn i Mozart.

Mostrar formulari de contacte