Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Concert de música antiga en clau de jazz a la Seu d'Urgell, amb Manel Camp i Gemma Abrié

Concert de música antiga en clau de jazz a la Seu d'Urgell, amb Manel Camp i Gemma Abrié

La proposta musical és aquest divendres dia 11, a les 9 de la nit, a la Sala de Sant Domènec. Les entrades es poden adquirir de forma anticipada

JazzCàntic a la Seu
JazzCàntic a la Seu
08/03/2022 17:10

La Sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell serà el divendres 11 de març, a les 9 de la nit, l'escenari del concert 'JazzCàntic', basat en interpretacions, en clau de jazz, de peces emblemàtiques d'autors representatius de la música antiga. La proposta musical anirà a càrrec dels músics Manel Camp (piano) i Gemma Abrié (veu i contrabaix). Les entrades es poden comprar a la plataforma codetickets i tenen un preu de 8 euros en venda anticipada i 10 euros a taquilla.

Autors com Monteverdi, Merula, Purcell, Lully i Bach, entre d'altres, sonaran plenament actuals. Les seves obres, convertides en balades de jazz o en estàndards moderns, seran "més properes que mai", gràcies a una interpretació "càlida, subtil, apassionada i emotiva" que fa que les composicions composades fa segles "sembli que hagin estat creades ara mateix, per a ser tocades i cantades d’una manera molt personal".

Manel Camp

Manel Camp ha estat cap del Departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya, (ESMUC) del 2001 al 2014. La seva carrera en solitari va començar a partir de l’any 1984, amb els projectes 'Poesia secreta (piano sol)', Manel Camp Trio, un duet amb la pianista clàssica Ludovica Mosca i un altre amb el pianista de jazz Kitflus, l’Acústic Jazz Quintet, el Manel Camp Quartet, amb Matthew Simon, Horacio Fumero i Lluis Ribalta, un duet amb Llibert Fortuny, i els espectacles 'Fades', 'Banda Sonora', 'Tornassol', 'Mozart en Jazz', 'Tangram', 'JZ Bach', 'Jazz Nadal', 'Ressorgir 2014' i 'ART' (inspirat en Ramon Llull), entre d’altres.

Com a solista ha participat en nombrosos cicles de concerts i festivals internacionals. Té editats prop de 40 discos i és autor d’una dotzena de bandes sonores.

Gemma Abrié

Per la seva banda, Gemma Abrié es troba en una etapa molt fèrtil de la seva carrera, on combina projectes musicals diversos, amb especial rellevància del seu primer treball amb música pròpia, 'Amalgama', amb Munir Hossn. Altres projectes han estat el seu duo de contrabaixos amb Miquel Àngel Cordero, el trio WoM i el treball 'Wondering'.

L'artista col·labora habitualment amb orquestres de jazz i swing, com la Barcelona Jazz Orquestra o la Dream Big Band de Vicens Martín. D’aquesta manera, combina estils com el jazz modern, el soul, el pop i la cançó mediterrània.

Mostrar formulari de contacte