Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Condemna a la Fundació Sant Hospital de la Seu i al CatSalut per la mort d'un pacient l'any 2017

Condemna a la Fundació Sant Hospital de la Seu i al CatSalut per la mort d'un pacient l'any 2017

La sentència considera provat que hi va haver mala praxi en la sèpsia que va contraure la víctima al centre mèdic, on havia ingressat per una hèrnia discal. L'FSH acata la decisió judicial i indica que arran d'aquells fets ha revisat els protocols de funcionament
Sant Hospital de la Seu d'Urgell
09/03/2022 11:40

El Jutjat Contenciós Administratiu 13 de Barcelona ha condemnat la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell i el Servei Català de la Salut en relació amb la mort d'un pacient al centre mèdic urgellenc l'any 2017.

Segons la sentència, a la qual ha tingut accés el diari Segre, en l'atenció a aquest pacient, que en el moment de la mort tenia 46 anys, hi va haver "una evident vulneració de la lex artis -nivells de qualitat professional exigible- per part dels facultatius i d'altres professionals sanitaris que van atendre el malalt", i conclou que hi va haver "un evident nexe causal entre l'activitat i inactivitat d'aquests i el resultat de mort". L'home havia ingressat a l'hospital a l'abril de 2017 per una hèrnia discal, de la qual esperava ser operat, i segons considera provat el jutge, durant l'ingrés va contraure una sèpsia que li acabaria causant la mort en els dies posteriors. La decisió judicial apunta que la infecció s'hauria produït "per una via perifèrica col·locada al braç esquerre a urgències el dia 11 d'abril (dia de l'ingrés) i que es va mantenir fins al dia 18".

Arran dels fets, la família del pacient va presentar una demanda de responsabilitat patrimonial contra el Servei Català de la Salut, per una negligència mèdica que ara aquest jutjat de Barcelona ha considerat provada.

Després de fer-se pública la sentència, l'alcalde de la Seu i president de l'FSH, Francesc Viaplana, ha comunicat que l'hospital acatarà la sentència, alhora que el centre mèdic "lamenta produndament el cúmul de circumstàncies que van portar a aquest malaurat desenllaç". Viaplana ha confirmat que no presentaran recurs a la decisió judicial i hi ha afegit que des que es van produir aquells fets s'ha revisat els protocols de funcionament "per tal d'intentar, en la mesura del possible, que no es tornin a produir aquests circumstàncies".

 

 

Mostrar formulari de contacte