Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Condemna de quatre anys i mig de presó per als dos acusats de violar una noia a Vielha

Condemna de quatre anys i mig de presó per als dos acusats de violar una noia a Vielha

L'Audiència també els prohibeix apropar-se a la víctima durant sis anys. La fiscal sol·licitava una pena de 15 anys, mentre que la defensa en demanava l'absolució

Judici a dos acusats de violar una noia a Vielha (Foto: ACN)
Judici a dos acusats de violar una noia a Vielha (Foto: ACN)
21/11/2018 13:59

L'Audiència de Lleida ha condemnat dos homes a quatre anys i mig de presó per abús sexual a una noia, l'agost del 2017 a la sortida d'una discoteca de Vielha. La Sala, a més a més, els prohibeix acostar-se a menys de 100 metres de la víctima durant sis anys i els imposa cinc anys de llibertat vigilada quan surtin de la presó, a banda d'imposar-los una indemnització de 14.000 euros per a la víctima, que hauran de pagar a parts iguals.

En la sentència, a la qual ha tingut accés l'ACN, l'Audiència no veu creïble la versió dels acusats, que són oncle i nebot i que en la seva declaració, el 8 de novembre passat, van assegurar que les relacions sexuals havien estat consentides. De la seva part, la jove, que ara té vint anys, va explicar visiblement afectada que primer la va penetrar un d'ells i que quan va arribar el segon, el primer li va dir "ara tu". El jutge considera provat que hi va haver un abús sexual per part de tots dos malgrat que en el moment dels fets ella plorava i els demanava repetidament que no ho fessin.

La condemna és força inferior a la petició inicial que havia fet la fiscalia, que demanava fins a 15 anys de presó per a cada acusat, per un delicte continuat d'agressió sexual, i una indemnització de 25.000 euros. En canvi, l'advocat de la defensa, Agustín Martínez, sol·licitava l'absolució en entendre que les relacions van ser consentides. Segons Martínez, la declaració de la presumpta víctima tenia contradiccions i imprecisions i el seu testimoni no era creïble. També va adduir que no havia quedat acreditat que hagués existit cap tipus de violència o intimidació per part dels acusats cap a ella.

Mostrar formulari de contacte