Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Condemnat a dos anys de presó per abusar d'una dona a Puigcerdà

Condemnat a dos anys de presó per abusar d'una dona a Puigcerdà

La víctima estava "profundament adormida" pel consum d'alcohol. L'acusat no complirà la pena amb la condició de sotmetre's a un curs d'educació sexual
D'esquenes, el condemnat per abusar sexualment d'una companya de feina a Puigcerdà (Foto: ACN)
14/06/2022 13:45

L'Audiència de Girona ha condemnat a dos anys de presó un home que va abusar d'una companya de feina a Puigcerdà quan estava "profundament adormida" i en estat d'embriaguesa pel consum d'alcohol la matinada del 13 de juliol del 2019. L'acusat, per a qui la fiscalia demanava inicialment set anys de presó, ha reconegut els fets i li han valorat dos atenuants: un per ingesta d'alcohol i l'altre de reparació del dany, perquè ha consignat part de la indemnització. El processat no haurà d'entrar a presó perquè no té antecedents i es compleixen els requisits legals. El tribunal ha suspès l'execució de la pena amb la condició que no torni a delinquir al llarg de 5 anys i que se sotmeti a un curs d'educació sexual.

L'acusat ha reconegut que la nit del 12 de juliol del 2019 va quedar amb la víctima -a qui coneixia perquè havia treballat per a ell- i amb una amiga d'ella per sortir per Puigcerdà. Van estar bevent alcohol a diversos bars. Cap a les tres de la matinada, ja del 13 de juliol, la dona va començar a notar les conseqüències de l'ingesta de begudes alcohòliques. Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia que el processat ha subscrit, l'home es va aprofitar "de l'estat d'embriaguesa, del cansament i de la somnolència de la dona" i es va oferir a portar-la a casa amb cotxe. Tanmateix, va conduir fins al seu garatge i hi va estacionar el vehicle. Allà, i quan la víctima estava "profundament adormida" pel consum d'alcohol, va abusar d'ella. La fiscalia apunta que la dona no va poder oposar resistència però tampoc va consentir a mantenir relacions sexuals.

La fiscalia demanava inicialment set anys de presó i l'acusació particular elevava la petició a 10 per un delicte d'abús sexual amb accés carnal. Com que el processat ha admès els fets, la fiscalia, l'acusació particular i la defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena aplicant-li els atenuants d'embriaguesa, perquè aquella nit també havia consumit alcohol, i de reparació del dany, perquè ha consignat part del 13.000 euros d'indemnització per a la víctima.

El processat no es podrà apropar a menys de 100 metres ni comunicar-se amb la víctima durant 6 anys. El fiscal i les parts han renunciat a presentar recurs i la sala ha decretat que la sentència ja és ferma.

Mostrar formulari de contacte