Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Conferència de Jordi Cortada a la Seu sobre la sanitat al Pirineu

Conferència de Jordi Cortada a la Seu sobre la sanitat al Pirineu

L'acte s'ha emmarcat en la campanya 'Construir una nova república', d'ERC. El gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran creu que Catalunya pot assolir un bon sistema de salut si té la capacitat de gestionar la seva economia

Jordi Cortada durant la xerrada a la Seu d'Urgell (Foto: ERC)
Jordi Cortada durant la xerrada a la Seu d'Urgell (Foto: ERC)
20/07/2017 10:35

El gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, Jordi Cortada, ha ofert aquest dimecres al vespre al Centre Cívic El Passeig de la Seu d’Urgell una xerrada-debat sota el títol “Millorarà la sanitat a la Nova República?”. L'acte, emmarcat en la campanya "Construir una nova república", va aplegar ciutadans individuals i professionals de l’àmbit sanitari.

L'exposició va incloure informació sobre l’estructura actual del sistema sanitari català, amb els diferents organismes que el conformen (Institut Català de la Salut, CatSalut, etc) i les seves competències. Cortada també va referir-se a les problemàtiques específiques del territori i als serveis de l’Hospital de la Seu i la seva organització. En aquest sentit, el polític republicà va afirmar que "per a nosaltres és prioritari que cal garantir el mateix grau de supervivència si tens un infart, tant si vius a l’eixample de Barcelona com si vius a l’Alt Urgell".

El director territorial va repassar les mancances actuals del sistema i què caldria corregir en una futura Catalunya independent. "Recaptant la totalitat dels recursos que ara no ens són retornats, es podrien millorar molts més serveis", va indicar Cortada.

Prèviament a l’acte, Cortada es va reunir amb dirigents de la Fundació Sant Hospital, així com amb els regidors del grup municipal d’ERC a la Seu d’Urgell i membres de la sectorial de salut de la formació republicana. "Una república que tingui capacitat de gestionar els seus diners, no ha de tenir dificultat per tenir un molt bon sistema de salut", va assegurar.

 

Mostrar formulari de contacte