Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Conferència i taula de debat a la Seu sobre el sufragi femení

Conferència i taula de debat a la Seu sobre el sufragi femení

La proposta, que s'emmarca en la Festa de la Gent Gran, tindrà lloc l'1 d'octubre a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat. Es complementarà amb l'exposició "La lluita per l'oportunitat de viure"
Conferència sobre el sufragi femení
22/09/2021 19:40

La Festa de la Gent Gran de la Seu d'Urgell inclou enguany en el seu programa la conferència "90 anys del sufragi femení a casa nostra", que anirà a càrrec de Susana Tavera García, doctora en Història Contemporània i catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona. La xerrada es farà divendres 1 d'octubre, a les 12 del migdia, a la Sala de Sant Domènec.

L'acte comptarà també amb una taula de debat on hi prendran part Dolors Majoral, primera presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; Lorena Dolcet, primera dona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell; Anna Martí, síndica municipal de Greuges de la Seu d’Urgell; Sol Gasch, historiadora, i Pau Chica, graduat en Història, Màster en Història Contemporània i Món Actual per la Universitat de Barcelona i membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (IECAU).

El debat el moderarà Anna López Portell, responsable de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat. Per assistir a l'acte cal fer reserva prèvia (https://agenda.laseu.cat/gentgran/). La cabuda es limitarà a 100 persones.

Exposició ‘La lluita per l’oportunitat de viure’

D'altra banda, coincidint amb l’inici de la Festa de la Gent Gran, el dilluns 27 de setembre, i complementant la conferència dedicada al sufragi femení a Catalunya, obrirà les seves portes l’exposició "La lluita per l’oportunitat de viure. Les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia", que es podrà veure a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell.

La mostra, organitzada conjuntament per l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic, reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones des del 1931 fins al 1978. Els plafons permeten conèixer aquest període de la història a través de la perspectiva femenina i visualitza les seves experiències i aportacions. El contingut fa un recorregut per quatre etapes: “La segona república: una oportunitat”, “Quan la vida perd valor. La guerra civil”, “Quan viure és sobreviure. Franquisme” i “Construint la democràcia”.  

L'exposició es podrà visitar fins al 10 d’octubre a l’Espai Ermengol, situat al carrer Major, número 8, de dilluns a dissabte de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h, i diumenges de 10 h a 13 h. L’entrada serà gratuïta.

Mostrar formulari de contacte