Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Confirmada la sentència per abocament de restes animals al riu a les Valls d'Aguilar

Confirmada la sentència per abocament de restes animals al riu a les Valls d'Aguilar

L'Audiència de Lleida dicta una pena de dos anys de presó per a l'exalcaldessa i el seu germà, responsables de l'escorxador. La resolució desestima el recurs que havia presentat la defensa en relació als fets investigats els anys 2012 i 2013
Noves de Segre
27/07/2016 13:15

L’Audiència Provincial de Lleida ha confirmat la condemna a un escorxador de les Valls d'Aguilar per un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient, segons ha informat el diari Segre. El tribunal ratifica la pena de dos anys de presó per a Dolors Vidal, exalcaldessa del municipi, i per al seu germà en considerar-los responsables d'haver abocat al riu sang i vísceres dels porcs sacrificats a les instal·lacions que tenen a Noves de Segre.

Els fets, que la sentència considera provats, es van produir als rius de la Guàrdia i Pallerols entre el 2012 i el 2013. Després de rebutjar el recurs presentat per l'advocat de la defensa, l’Audiència ratifica la condemna, que també inclou una multa de 1.440 euros per a cadascun i un any d’inhabilitació especial per exercir el càrrec d’administradors o directors d’una explotació industrial.

Segons les mateixes informacions, queda provat que tots dos condemnats van permetre l’abocament d’aquestes restes al riu des de l’escorxador, la llicència del qual els va ser adjudicada quan Vidal era alcaldessa. El jutge considera acreditat "que l’esmentada acció suposava un greu risc per a l’ecosistema del riu".

En el recurs, la defensa rebutjava les acusacions i assegurava que els demandats només es dedicaven a qüestions purament administratives a l’escorxador. També argumentava que els residus abocats haurien estat mínims.

Tot i això, l’Audiència considera que els condemnats tenien l’obligació de conèixer la normativa i de disposar dels mecanismes necessaris per impedir que els residus arribessin al riu, i que els els Mossos van trobar al riu tractes digestius sencers. Alhora, hi afegeix que la sortida de l’escorxador no tenia la malla obligatòria en aquests casos, i que es va posar posteriorment a l'inici de la investigació, i que Dolors Vidal, en la condició d'alcaldessa, havia de saber que els residus acabaven al riu perquè l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals no estava operativa.

Mostrar formulari de contacte