Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ingressat un cas de coronavirus a l'Hospital de la Seu

Ingressat un cas de coronavirus a l'Hospital de la Seu

Confirmats 40 positius nous a Lleida, Alt Pirineu i Aran. Actualment hi ha 79 ingressats en centres de la demarcació, dels quals 8 a l’Hospital del Pallars, a Tremp, i 3 a Vielha. A Andorra hi ha actualment 87 positius per COVID-19
Hospital de la Seu
21/03/2020 21:10

L'alcalde de la Seu d'Urgell i president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat aquest dissabte que una persona està ingressada per coronavirus a la capital alturgellenca. L'afectat es troba a planta i estable. Al centre mèdic urgellenc també hi ha un pacient en aïllament, pendent de resultat. En total hi ha vint veïns i veïnes confinats a casa, 3 d’ells amb infecció confirmada per la COVID-19 i la resta amb sospita.

Cal recordar que el primer cas de coronavirus detectat a la capital alturgellenca va ser el d'un veí del sud de l'Alt Urgell que es va contagiar fora de la comarca i va ser diagnosticat el 13 de març. En aquella ocasió va ser ingressat en aïllament a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

D'altra banda, el Departament de Salut ha confirmat aquest dissabte al vespre 40 casos positius nous en les darreres vint-i-quatre hores a la demarcació de Lleida, Alt Pirineu i Aran per coronavirus SARS-CoV-2. Amb aquests ja són 149 els malalts, dels quals 79 es troben ingressats a centres hospitalaris.

D’aquests casos, 42 es troben ingressats a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV), 29 dels quals estan estables a planta i 13 es troben a l’UCI. D'altra banda, 20 persones estan ingressades a l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, 19 de les quals estan estables a planta i 1 es troba a l’UCI. Un total de 6 persones estan ingressades en centres privats, mentre que 3 persones es troben ingressades a l’Espitau Val d’Aran, totes estables a planta; i 8 casos estan ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars a Tremp, tots estables a planta.

Casos a Andorra 

D’altra banda, el ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet, ha informat que actualment hi ha al Principat 87 malalts afectats per la COVID-19, dels quals 14 estan hospitalitzats i 73 resten aïllats als seus domicilis (2 d’ells del Centre Sociosanitari El Cedre).

Pel que fa als residents del Cedre, hi ha tres positius confirmats –dos dels quals es troben al mateix Centre Sociosanitari i un a l’Hospital–, inclosos en les xifres totals, i 7 amb altes sospites de ser positius. Els residents que estan acomodats a l’hotel adaptat es troben en bon estat de salut.

Mostrar formulari de contacte