Conrad Blanch posa punt final a la seva trajectòria professional després de més de 25 anys a Grandvalira
Entre d'altres projectes, ha estat el responsable de l’organització de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí i la construcció de la plataforma de Soldeu
Conrad Blanch ha decidit posar punt final a la seva trajectòria professional després de més de 25 anys unit a Grandvalira. Blanch va iniciar la seva carrera dins l’equip el gener del 1994 com a director general de Soldeu-El Tarter i l’any 2003 va ser part activa en la constitució de Grandvalira, societat a la qual va ser conseller delegat durant cinc anys i conseller fins a l’actualitat. El maig del 2017 va passar a combinar els càrrecs de director de projectes estratègics d’ENSISA i de CEO del comitè organitzador de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí. Nascut el 1950 a Barcelona, tanca una etapa professional dedicada a la seves dues grans passions: la neu i la muntanya.
Blanch té el cor dividit entre la seva Catalunya natal i Andorra. De la seva trajectòria com a alpinista destaquen les ascensions a diversos pics dels Pirineus i els Alpes, i d’altres serralades del món com ara els Andes, l’Himàlaia, el Karakòrum o l'Hindu Kush, i va ser el cap de l’expedició catalana que va conquerir per primera vegada el cim de l’Everest, el 1985. Anys més tard, del 1993 al 1998, va ser president del Centre Excursionista de Catalunya.
Gràcies a la seva labor professional, Blanch és tota una referència per a Andorra i els Pirineus dins el món de la neu. La seva trajectòria l’avala i el seu adéu arriba després de deixar enllestit un dels projectes més importants de la història de l’estació i d’Andorra: la construcció de la plataforma i de l’aparcament de Soldeu. El nou equipament ofereix una ampliació de l’arribada de la pista Avet que compleix amb l’objectiu de dotar aquest sector d’un front de neu per als clients, similar a la de les millors estacions alpines del món, que connecta l’estació amb el poble, com també ofereix més places d’estacionament de vehicles. La plataforma i l’aparcament són el reflex de la innovació constant que ha permès posicionar Grandvalira al més alt nivell internacional i mostrar la millor imatge d’Andorra i del sector de la neu.
L’altre gran projecte liderat per Blanch ha estat l’organització de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí, que es van celebrar de l’11 al 17 de març del 2019, una fita històrica tant per a Grandvalira com per a Andorra. Tot un èxit esportiu i mediàtic, el de més prestigi que mai s’ha celebrat al Principat, que no només ha posicionat Grandvalira entre les millors estacions del panorama internacional, sinó que també marca un abans i un després en la projecció esportiva del Principat cap a l’exterior. Així ho va manifestar la Federació Internacional d’Esquí l’estiu passat, quan va concedir a Grandvalira l’organització de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí de l’any 2023.
Agraïment
Blanch ha volgut dedicar unes paraules d’agraïment a Grandvalira per les més de dues dècades de relació: “Ha estat un privilegi i un repte poder contribuir durant 26 anys al desenvolupament i consolidació d’ENSISA i també de Grandvalira. Puc dir que m’emporto el millor de tot: la gran sort que he tingut de compartir aquesta trajectòria professional i personal amb els meus equips i amb les persones que he tingut ocasió de tractar i col·laborar. No és un adéu, és un a reveure ja que la passió per la neu i la muntanya ben segur que ens donarà l'oportunitat de retrobar-nos”.
Per la seva banda, Grandvalira ha volgut agrair a Conrad Blanch la seva tasca durant més de dues dècades, sense la qual no hagués estat possible posicionar l’estació i Andorra com un referent als Pirineus i Europa dins del sector de la neu. "Blanch, una persona amb una qualitat humana i professional fora de dubtes, sempre tindrà casa seva a Grandvalira", subratlla un comunicat. Blanch ha rebut un reconeixement intern de tota la plantilla i se li ha fet entrega d’un forfet vitalici.