Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Constituït el primer Consell Municipal de Joves de la Seu d'Urgell

Constituït el primer Consell Municipal de Joves de la Seu d'Urgell

En formen part vuit alumnes de l'Institut Joan Brudieu i el Col.legi La Salle La primera sessió plenària ha servit per plantejar diverses propostes juvenils, que es treballaran al llarg del curs 
Consell Municipal de Joves - Ple constituent (03.02.2015)
03/02/2015 18:42

El ple constituent del primer Consell Municipal de Joves (CMJ) de la Seu d'Urgell s'ha dut a terme aquest dimarts a la sala d'actes de l'Ajuntament urgellenc. Vuit alumnes procedents de l'Institut Joan Brudieu i del Col·legi La Salle han pres possessió com a membres d'aquest òrgan d'informació, consulta i participació de nois i noies amb edats compreses entre els 12 i els 16 anys, que estudien de 1r a 4t d'ESO als centres de secundària del municipi.

La primera sessió plenària del consell juvenil l'ha presidit l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la regidora de Joventut, Meritxell Planes. També hi ha estat present el regidor d'Ensenyament i regidor del grup municipal de CiU, Jordi Martin, a més dels regidors d'ERC, Miquel Caminal; el Partit Popular, Pere Millàs; i ICV, Antonio Viñals.

Albert Batalla ha manifestat que l'objectiu de l'existència d'aquest Consell Municipal de Joves és “la participació i la corresponsabilització del jovent de la Seu amb tot allò que és de tots”. L'alcalde urgellenc ha remarcat que la iniciativa ha de permetre als joves "dir la seva, què volen i necessiten davant de l'Ajuntament". També ha destacat la importància de fer "un exercici pedagògic" i entendre el funcionament de la ciutat "a través d'una mirada jove".

D'altra banda, Batalla indica que poder participar en el Consell Municipal de Joves serà un aprenentatge per als seus membres, "tant per a la vida personal i familiar com, més endavant, en la vida laboral, ja que aprendran a saber parlar, escoltar i debatre".

Objectius

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, ha explicat que la intenció és que els joves de la Seu "puguin expressar les seves idees i opinions, així com proposar accions concretes per transformar la ciutat”. Amb aquest òrgan es vol promoure la seva participació activa en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, partint sempre dels principis que sustenten els drets dels joves.

Propostes formulades pels membres del CMJ

En el primer ple del CMJ, tant els alumnes de l'Institut Joan Brudieu com del Col·legi La Salle han presentat les seves propostes per anar treballant al llarg d'aquest curs. En aquest punt, els joves representants d'ambdós centres educatius han coincidit en la majoria de temes proposats, com en la creació d'un grup o taller de teatre, la necessitat de millorar o reinventar el casal de joves a l'Escorxador i l'ampliació d'activitats per a joves durant la Festa Major.

Els alumnes també han exposat la idea de muntar una colla castellera, crear el dia de l'espectador juvenil al cinema i fer una campanya de conscienciació cívica adreçada al jovent.

Davant de les aquestes propostes presentades, la regidora de Joventut, Meritxell Planes, ha respost a totes i cadascuna de les iniciatives i ha subratllat que s'aniran treballant entre tots durant les dues comissions de treball que se celebraran al llarg del curs.

Resposta a les propostes dels joves

Pel que fa a la necessitat de reinventar el casal de Joves de l'Escorxador, Planes ha afirmat que es coincideix amb el jovent, "però cal la participació dels joves per conèixer quines activitats volen que s'hi duguin a terme”.

Planes també ha parlat de la proposta de crear un taller de teatre. En aquest sentit, ha explicat que a través del programa 'Idea't', que desenvolupa l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, es podrà organitzar algun curs. En relació amb la campanya de conscienciació, la regidora de Joventut ha manifestat que tot partint de la campanya de civisme 'La Seu és casa teva!', que l'ajuntament urgellenc ja fa uns anys que porta realitzant, es podrà incloure les accions que siguin pròpiament del l'àmbit juvenil.

Sobre l'ampliació d'activitats per a joves durant la Festa Major, la regidora de Joventut ha manifestat que “des de l'Ajuntament estem totalment oberts a les propostes, que aquest any ja es podran incorporar al programa, tal i com es van incorporar l'any passat les propostes realitzades pel Consell Municipal d'Infants”.

Pel que fa a l'skatepark, Planes ha tornar a avançar que les obres de la seva construcció s'iniciaran de cara al bon temps. La instal.lació s'ubicarà a tocar del centre educatiu La Valira.

D'altra banda, la regidora de Joventut ha emplaçat els membres de la CMJ a respondre l'Enquesta Jove 2015 que realitza l'Oficina Jove de l'Alt Urgell amb l'objectiu de redactar els plans locals de joventut 2016-2019 per poder obtenir els recursos, programes i serveis de joventut per als proper quatre anys.

Comissions de treball

Després de la celebració del ple constituent del CMJ, els seus membres treballaran les propostes presentades en el marc de dues comissions de treball que se celebraran el 4 i el 26 de març. El ple de final de curs del CMJ tindrà lloc el 9 d'abril.

Mostrar formulari de contacte