Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Constituïda la Comissió de Mediació en l'Habitatge de l'Alt Pirineu i Aran

Constituïda la Comissió de Mediació en l'Habitatge de l'Alt Pirineu i Aran

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha presidit a la Seu la posada en marxa de l'òrgan per solucionar conflictes entre particulars i entitats financeres. L'acte s'ha dut a terme al CETAP-Telecentre

 Constitució de la Comissió de Mediació en l'Habitatge de l'Alt Pirineu i Aran
Constitució de la Comissió de Mediació en l'Habitatge de l'Alt Pirineu i Aran
01/03/2017 12:10

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit aquest dimecres al matí la constitució de la Comissió de Mediació en l'àmbit de l'Habitatge de l'Alt Pirineu i Aran. L'acte s'ha celebrat al CETAP-Telecentre, amb l'assistència entre d'altres de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i de representants territorials de la conselleria i d'entitats socials i sindicals.

Aquesta és la vuitena i última comissió d'aquest tipus que es constitueix a Catalunya. Meritxell Borràs ha explicat que l'òrgan atendrà principalment les situacions d'endeutaments de particulars o famílies amb relació a la compra o lloguer d'un habitatge, en aquells casos en què el deute amb entitats bancàries pugui suposar el risc de quedar-se sense lloc on viure.

Segons Borràs, des del Govern s'ha procurat que els membres de la comissió estiguin vinculats al territori i també que "no sigui estrictament institucional, sinó que tothom qui té alguna cosa a dir en matèria d'habitatge hi sigui present" de cara a "donar una resposta propera i de país". Entre els assistents a aquesta primera reunió hi ha hagut el secretari general d'Habitatge, Carles Sala, i representants territorials dels Departaments de Governació, de Treball, de Justícia i d'Empresa, juntament amb membres de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació Catalana de Municipis, el Col·legi d'Administradors de Finques de Catalunya, el Col·legi d'Advocats, el Consell de Persones Consumidores i el sindicat UGT.

La consellera espera que la resolució de conflictes a l'Alt Pirineu sigui més àgil, tenint en compte que a la resta del país, i especialment a l'àrea de Barcelona, les problemàtiques amb l'habitatge són més accentuades, especialment per la "major pressió" tant en la demanda de compra com sobretot de lloguer. "La necessitat d'habitatge és similar, però la capacitat de recursos és diferent" entre les comarques de muntanya i les grans àrees urbanes del país, segons ha assenyalat.

Abans de la posada en marxa de la comissió, la titular de Governació ha estat rebuda al Consell de l'Alt Urgell pel president, Jesús Fierro, i pels representants dels grups polítics presents a l'ens comarcal.

Mostrar formulari de contacte