Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Constituïda la Taula territorial d’empresa, emprenedoria, economia social i cooperativisme del Pirineu

Constituïda la Taula territorial d’empresa, emprenedoria, economia social i cooperativisme del Pirineu

L’objectiu de la iniciativa és impulsar accions per dinamitzar l’economia i estimular l’ocupació
Constitució de la taula territorial (Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà)
05/07/2017 11:55

Aquest dimecres s’ha presentat a les dependències del Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, situat a Tremp, l’acte públic de constitució de la Taula territorial d’empresa, emprenedoria, economia social i cooperativisme de l’Alt Pirineu i Aran.

La constitució d’aquesta taula s’emmarca en la Xarxa Catalana d’Ateneus Cooperatius, impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que inclou l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, presentat el passat 24 de març a Tremp. L’Ateneu Cooperatiu és un programa de promoció de l’economia social i cooperativisme impulsat pels consells comarcals de l’Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà (que és el coordinador del projecte), el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran.

L’acte de presentació ha anat a càrrec de la delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, i el director de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, Pere Porta.

Una cinquantena de representants del sector social i econòmic

La taula està formada per més de 50 representants dels sectors socials i econòmics públics, privats i del tercer sector de l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran. Es preveu que es realitzaran reunions periòdiques amb caràcter bimensual. En aquest sentit, s'ha destacat la resposta molt positiva i la implicació del Consell Comarcal, així com dels ens municipals i agents emprenedors.

L’objectiu d’aquesta nova taula és impulsar accions per dinamitzar l’economia i estimular l’ocupació, afavorint així el creixement demogràfic, el reequilibri territorial i la plena ocupació d’aquests territoris a l’economia del país.

La constitució de la taula territorial s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració institucional entre la Delegació Territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran i el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

 

Mostrar formulari de contacte