Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Constituït el Consell Municipal d'Adolescents de la Seu d'aquest curs

Constituït el Consell Municipal d'Adolescents de la Seu d'aquest curs

L'Ajuntament ha informat que estan treballant en la creació d'un espai per al col·lectiu, que s'haurà de consensuar entre tot el jovent de la ciutat. També s'ha anunciat que s'habilitarà un indret per a grafits al Centre Cívic l'Escorxador
Constitució del Consell Municipal d'Adolescents de la Seu 2019-2020
10/03/2020 17:35

Aquest dimarts al matí s’ha celebrat, a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, la primera sessió del Consell Municipal d’Adolescents (CMA) de l’actual curs escolar 2019-2020. El plenari ha estat presidit pel vicealcalde urgellenc, Francesc Viaplana, i ha comptat amb la participació del regidor de Joventut, Xavier Estival. També hi ha pres part Àngel Rúbio, regidor del grup municipal de Compromís X La Seu.

En aquest primer ple, els 12 membres que el conformen -alumnes dels instituts Joan Brudieu i La Valira i del col·legi La Salle- han pres possessió del càrrec. La sessió ha continuat amb les intervencions dels representats dels adolescents, que han fet les seves peticions a l’Ajuntament sobre diversos aspectes de la ciutat, com ara via pública, i consultes i observacions sobre qüestions que els afecten directament com a habitants de la Seu.

En aquesta sessió del CMA, els alumnes han fet palès davant de les autoritats municipals la necessitat de poder disposar d’un espai per a joves, sobretot per fer-ne ús les tardes dels caps de setmana. També han demanat un espai per a pintar grafits i un local per fer teatre, d’entre d’altres peticions.

Pel que fa a l'espai per a joves, Xavier Estival els ha informat que des de l‘equip de govern ja s’hi està treballant, però que caldrà trobar una proposta consensuada amb tot el jovent de la ciutat. I quant a la zona per a grafits, Estival els ha detallat que properament s'oferirà aquesta possibilitat en un espai del Centre Cívic l'Escorxador. D'altra banda, els adolescents també estan treballant aquest curs en accions per lluitar contra el canvi climàtic.

Concurs de talents i propostes per a la Festa Major

El regidor de Joventut també ha avançat als membres del CMA que en el programa lúdic Insomni oferirà aquest estiu diverses novetats. A banda de les propostes d'altres estius, hi haurà una nit de karaoke i batalles de galls, entre d’altres. També s’ha anunciat que des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament es convoca un concurs de talents per a joves de la Seu.

Tant Viaplana com Estival han esperonat els membres del CMA a presentar propostes per a la Festa Major, adreçades al públic adolescent, i les facin arribar a la Comissió de Festes.

Mostrar formulari de contacte