Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Constituït el Consell Municipal d'Infants 2016-2017

Constituït el Consell Municipal d'Infants 2016-2017

L'òrgan el conformen 16 alumnes de 5è i 6è de primària, que representen les quatre escoles de la Seu. Entre d'altres punts, volen col·laborar en el civisme i la solidaritat a la ciutat, la preparació del Parc de Nadal i el disseny dels camins escolars
Consell Municipal d'Infants 2016-2017
03/11/2016 17:42

La sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha acollit aquest matí el ple de constitució del Consell Municipal d'Infants (CMI) de la ciutat de l'actual curs 2016-2017. A la sessió, presidida per l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, han pres possessió els 16 alumnes de 5è i 6è de primària que el conformen, quatre per cada centre educatiu de la ciutat: Albert Vives, La Salle, Pau Claris i La Valira. Han estat acompanyats d'una mestra de cada escola.

L'alcalde ha obert la sessió plenària tot donant-los la benvinguda en nom de la corporació municipal. Tot seguit, s'ha debatut els temes que es treballaran al llarg aquest curs escolar. Així s'ha acordat seguir participant en la programació infantil de la Festa Major, prendre part en projectes intergeneracionals, fomentar la convivència a la ciutat (especialment en en la relació entre infants i joves als patis i parcs públics), recollir aspectes a millorar de la via pública i l’espai urbà de la Seu d’Urgell per fer-los arribar a l’Ajuntament; promoure el projecte de camins escolars, i tornar a donar suport a alguna iniciativa solidària mitjançant l’edició d’un vídeo.

A la sessió hi ha assistit també el president de l’ONG Pirineu amb el Sàhara, Miquel Colom, que ha retornat les capses que els alumnes dels centres educatius de la Seu van preparar per donar-les als infants sahrauís que van fer una estada durant l’estiu a la ciutat. Els nens i nenes sahrauís han omplert les capses d'anada i tornada amb obsequis portats del camp de refugiats, per donar-los als escolars de la Seu, juntament amb fotos del seu dia a dia al desert amb l’objectiu que coneguin de primera mà la seva situació. 

També en l'àmbit de la solidaritat, s'ha proposat fer noves projeccions de cinema, centrades en aquesta temàtica i en col·laboració amb Cinemes Guiu. D'altra banda, s'ha anunciat que els membres del CMI de la Seu d’Urgell participaran en una taula rodona en el simposi internacional sobre participació infantil, que se celebrarà a Barcelona el mes vinent.

Mostrar formulari de contacte